inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Biogrondstoffen: Gras, het nieuwe goud

maandag 7 februari, 10.00 uur

Nederland moet in 2030 naar 50% circulair gebruik van grondstoffen. Dat vraagt om nieuwe toepassingen van bestaande grondstoffen en restmaterialen. Hoe zetten we in op grondstoffen die we voor handen hebben, zoals het gras onder onze voeten.

In deze stream gaat Waronne Sint (Ontwikkelingsbedrijf NHN) in gesprek met Bert van Vuuren (Directeur van Natural Plastics International), Hillebrand Breuker (Provincie Noord-Holland en Grass2Grit), Jan van Bodegom (Bodegom & Zn) en Frank Berbee (BloemenStorm). Allemaal maken ze gebruik van de inzet van natuurlijke (rest)materialen. Met elkaar gaan ze in gesprek over de veelzijdigheid van gras, biobased alternatieven en hoe de verspilling van bloembollen een business werd. Stuk voor stuk ondernemers die bezig zijn met circulair ondernemen door gebruik te maken van groene restmaterialen, pioniers en innovators in de biogrondstoffen industrie.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Waronne Sint

Waronne Sint

Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN

Waronne is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar zo o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Ontwikkelingsbedrijf NHN is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben, of het nou gaat om innoveren, vestigen of investeren.

Bert van Vuuren

Bert van Vuuren

Directeur van Natural Plastics International

Natural Plastics International ontwikkelt biobased producten van reststromen uit de agri- en tuinbouw (bijvoorbeeld maïs, aardappelzetmeel, tapioca, gras) voor gebruik in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld biologisch afbreekbare boomkluitverankering, biologisch afbreekbare drainage en biobased verkeersborden. Ook verzorgen ze trainingen voor organisaties om de natuurlijke weerstand tegen verandering weg te nemen en zo een versnelling te realiseren naar een circulaire bedrijfsvoering en begeleiden ze innovatieve projecten van voorbereiding tot uitvoering.

PortretHillebrand-360x240

Hillebrand Breuker

Groen innovator en projectmanager bij Provincie NH en coordinating partner Grass2Grit

Opgegroeid tussen de groene weide en blauwe wateren zet Hillebrand zich graag in voor het natuurlijke landschap en de biodiversiteit. Als groen innovator bij de Provincie NH draagt hij bij aan concrete oplossingen voor verduurzaming en innovatie. Zoals het Grass2Grit project. Een groen alternatief voor strooizout wat bijdraagt aan een verbetering van biodiversiteit, milieu en waterkwaliteit en het stimuleren van de circulaire economie.

cropped-favicon-1.jpg

Jan van Bodegom

Bodegom & Zn

Sinds de oprichting in 1962 is J. van Bodegom & Zn. uitgegroeid tot een onderneming voornamelijk gespecialiseerd in cultuurtechniek, grond, weg- en waterbouw.

frank berbee Dave Weij fotografie-15

Frank Berbee

Oprichter van BloemenStorm

BloemenStorm verzamelt reststromen uit de bloembollenteelt. In de Nederlandse bloembollenteelt wordt ieder jaar 2,47 miljoen kilo bloembollen verspild, dat is ruim 14 keer de Keukenhof helemaal vol! BloemenStorm gebruikt deze bloembollen in een bloembakken abonnement voor bedrijven en instellingen. De bloembakken worden 3x per jaar gewisseld en zo hebben onze klanten het hele jaar een fleurige entree.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X