inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Bouw: Bouwstenen bij schaarste

maandag 7 februari, 14.00 uur

In 2030 naar 50% circulair en 50% energieneutraal dat vraagt iets van de bouwsector. In het bijzonder in een markt waar bouwmaterialen steeds schaarser worden. Tijdens deze stream ligt de focus op wat nodig is om mee te gaan in deze veranderlijke markt. Hoe stel je bouwmaterialen uit gebouwen veilig voor toekomstig gebruik? Niet meer slopen, maar demonteren. En hoe neem je deze slimme demontabele verbindingen mee in toekomstige ontwerpen? Hoe integreer je deze vragen in goed opdrachtgeverschap? Zonder samenwerking is er geen circulaire en biobased bouw.

Jan Hoekema (Ondernemer en coach in verandermanagement) gaat in gesprek met Chandar van der Zande (Cities Consultant bij Metabolic), Gregor Rezelman (Projectleider Sloopbedrijf Van der Bel BV), Wesly Verhaert (Directeur van Van Wijnen Heerhugowaard) en Michiel van Baarsen (Manager Vastgoed Woonstichting Kennemer Wonen).

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Jan Hoekema

Jan Hoekema

Ondernemer en coach in verandermanagement

Voormalig Tweede Kamerlid van D66, dat zich bezighield met buitenlandse zaken, defensie, asielbeleid, binnenlands bestuur, herindelingen en burgemeestersbenoemingen. Voormalig burgemeester van Wassenaar en waarnemend burgemeester van Langedijk; Aa en de Hunze.

cropped-favicon.jpg

Gregor Rezelman

Projectleider Sloopbedrijf Van der Bel BV

Duurzaamheid zit bij Van der Bel in het DNA. Al 70 jaar krijgen bruikbare materialen uit sloopwerken een tweede leven. Daarnaast waren ze één van de eerste bedrijven met een mobiele puinbreker, puin wordt op locatie gebroken tot granulaat en kan direct weer gebruikt worden. 

Michiel van Baarsen

Michiel van Baarsen

Manager Vastgoed Woonstichting Kennemer Wonen

Kennemer Wonen investeert stevig in duurzaamheid, dit om de CO2 footprint te verlagen en de woonlasten voor huurders betaalbaar te houden. Door beter isoleren en massale installatie van zonnepanelen bereikten ze eind 2020 gemiddeld een energielabel A. Samen met gemeenten worden huurders betrokken bij verduurzaming door energiecoaches en inzet van subsidies voor huurders. Voor 2022 wordt ingezet op circulariteit. Zoals het hergebruiken van materialen bij onderhoud en renovatie/sloop.

chandar

Chandar van der Zande

Cities Consultant bij Metabolic

Circulaire gebiedsontwikkeling, circulair inkopen, nieuwe collaboratieve businessmodellen en beleidsanalye, het zijn een aantal onderwerpen waar Chandar zich dagelijks op focust bij Metabolic. Daarnaast is hij voorzitter van Wooncoöperatie de Warren, de eerste zelfbouw wooncoöperatie van Nederland, en stond hij in 2016 op de lijst ‘Duurzame jonge 100’.

wesly van wijnen

Wesly Verhaert

Directeur van Van Wijnen Heerhugowaard

Als landelijke bouwen kijken we vanuit breed perspectief en nemen we vanaf verschillende niveaus stappen om honderd procent toekomstbestendig te worden. Een van onze doelen is afvalvrij in 2025, circulariteit staat hierin aan de basis. Bij alles wat we doen houden we rekening met de impact op onze leefomgeving en op toekomstige generaties. We experimenteren met duurzame innovaties en biobased materialen en bieden altijd een duurzamer of circulair alternatief.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X