inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Circulair geld verdienen, deze ondernemers doen het!

Donderdag 4 februarI, 12.00 uur

In de Week van de Circulaire Economie komt NHNEXT elke dag met een livestream over een onderwerp dat hiermee te maken heeft. Op donderdag 4 februari om 12:00 uur gaan we het hebben over de financiering van circulair ondernemen. Arthur Tolsma treedt op als gespreksleider en gaat in gesprek met Megaidi Pinas, die met haar bedrijf Borrow a Brand de eerste stappen heeft gezet naar een circulaire business case. Hoe pakt zij circulair ondernemerschap aan?

Hogeschool Inholland helpt ondernemers met een circulaire business case en doet daarnaast onderzoek naar het financieren van eco-innovaties. Pieter van der Hoeven is docent bij Inholland en vertelt je er samen met één van zijn studenten graag meer over.

Ook Marten de Vries sluit aan bij deze livestream. Hij brengt de circulaire programma’s in die de Provincie aanbiedt aan ondernemers om ze te helpen bij circulair ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn PIM (Programma Investeringsgereed MKB), GO!-NH en CIRCO.

Ben je na het kijken van deze livestream ook geïnspireerd door deze enthousiaste sprekers? We horen graag de mening van onze kijkers voor een artikel over circulaire economie. Wil je meedoen door enkele vragen te beantwoorden? Mail dan je naam en e-mailadres naar lbak@nhn.nl.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

arthur2

Arthur Tolsma

Gespreksleider

Arthur Tolsma is een ervaren gespreksleider en kent het ondernemerswereldje in NHN goed. Hij was 3 jaar programmadirecteur van IDEA, de incubator voor duurzame innovatieve ondernemers uit de regio NHN. Daar werkte hij samen met diverse docenten van Inholland Alkmaar en de provincie NH, en heeft zelf diverse ondernemers doorverwezen naar Inholland en de programma’s van de provincie NH.

Megaidi Pinas

Megaidi Pinas-Piroeli

Oprichtster Borrow a Brand en Jurist bij de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid

De functies van Megaidi weerspiegelen beiden dat zij zich graag bezighoud met morele vraagstukken uit de samenleving. Met Borrow a Brand wil zij een fashion rental voor zakelijke kleding de norm maken in Nederland. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en door ons koopgedrag is de Nederlandse kledingverkoop de afgelopen 15 jaar met 60% gestegen. Gelukkig verschuift onze manier van consumeren steeds meer van bezit naar gedeeld gebruik. Met Borrow a Brand pas ik dit principe toe op ons dagelijks kledinggebruik. Met Borrow a Brand kan iedere vrouw haar kledingkast tijdelijk aanvullen met opvallende zakelijke kleding van kwaliteit. Na gebruik kan het kledingstuk dan weer schoon en in goede orde door naar een ander en wordt de gemiddelde levensduur van een kledingstuk verlengd.

pietervanderhoeven

Pieter van der Hoeven

Docent en Associate Lector Finance & Accountancy bij Inholland

Dr. Ir. Pieter van der Hoeven is sinds september 2018 als associate lector bij de onderzoekslijn Finance & Accounancy bij het Business Research Centre (BRC). Zijn interesse gaat vooral uit naar het belang van samenwerking tussen belanghebbenden voor het succes van ondernemingen. In de kenniswerkplaats “Geld verdienen in de duurzame economie” doet hij onderzoek naar het financieren van eco-innovaties omdat we innovaties nodig hebben om duurzamer met de wereld en elkaar om te gaan. Daarnaast komt er zonder financieel succes van innoveren niet veel terecht. Finance & Accountancy werkt binnen de Hogeschool samen met onderzoekslijnen, ook van andere domeinen, met de Start-Up-Campus Haarlem (SUCH), de Incubator Duurzame Energie Alkmaar (IDEA) en TerraTechnica en buiten Inholland met bijvoorbeeld het lectorenplatform Circulaire Economie en de Amsterdam Green Campus.

Marten de Vries -

Marten de Vries

Projectleider en Planeconoom bij Provincie Noord-Holland

Marten de Vries brengt de circulaire programma’s in die de Provincie aanbiedt aan ondernemers om ze te helpen bij circulair ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn PIM (Programma Investeringsgereed MKB), GO!-NH en CIRCO.

favicon

Ayla Agassi

Student

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X