inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Circulair Textiel: Ondernemers pak je kans in deze keten!

Woensdag 3 februarI, 14.00 uur

Binnen de circulaire economie is de textielindustrie een grote uitdaging. Op dit moment wordt slechts 1% van alle textiel gerecycled, de rest wordt verbrand. Dit zijn getallen waar onze tafelgasten niet blij van worden. Zij zetten allen in op circulair textiel, ieder op zijn eigen manier. Hans Boukens is eigenaar van Interpromo, een specialist in bedrijfskleding en promotiemateriaal. Hij neemt bijvoorbeeld oude bedrijfskleding weer in. Daarnaast schuift ook Mitchel Bon aan, wat doet hij bij Wieland aan circulaire innovatie? En hoe kan de gemeente Zaanstad hierin ondersteunen? Om haar visie hierop te geven schuift Els Lenting aan.

Ben je na het kijken van deze livestream ook geïnspireerd door deze enthousiaste sprekers? We horen graag de mening van onze kijkers voor een artikel over circulaire economie. Wil je meedoen door enkele vragen te beantwoorden? Mail dan je naam en e-mailadres naar lbak@nhn.nl.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Franck Kuiper

Franck Kuiper

(Strategisch beleidsadviseur Circulaire Economie, Provincie Noord-Holland)

Circulaire economie is in 2016 als beleidsthema opgepakt door de provincie Noord-Holland. De afgelopen drie jaar heeft Frank met collega’s uit de hele organisatie en bij gemeenten, provincies, Rijk en in Europa invulling gegeven aan dat thema. De vraag daarbij was en is: hoe helpen we ondernemers op weg naar een andere economie, met kennis, financiële en organisatorische ondersteuning, samenwerking en passende regelgeving. Monitoring, regelgeving, kennisontwikkeling en verbinden van partijen heeft vooral mijn aandacht gehad. Circulaire economie is de enige economie met toekomst, en alleen samen kunnen wij volgende generaties een mooie toekomst geven.

Hans Boukens

Hans Boukens

Eigenaar Interpromo

Mitchel Bon

Mitchel Bon

Allround manager bij Wieland Textiles BV / Smart Fibersorting BV

Mitchel Bon zorgt bij Wieland Textiles BV / Smart Fibersorting BV voor het sorteren van gedragen textiel met als doel het hergebruiken van het product of het materiaal.

large-Els Lenting 2

Els Lenting

Procesmanager Landelijk Gebied / Circulair Textiel bij Gemeente Zaanstad

Els Lenting organiseert vanuit Gemeente Zaanstad o.a. de meerjarige samenwerkingsovereenkomst voor het realiseren van een circulaire textielindustrie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

favicon

Max Melching

Stedenbouwkundige / Beleidsmedewerker Ontwerpteam IOT (Integrale Opgaven en Transities) bij Provincie Noord-Holland

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X