inspireert. live.

De economische potentie van het authentieke Oer-IJ verhaal

Woe 21 april, 14:00 uur

Oer-IJ, een gebied precies in de driehoek Zaanstad, Velsen en Alkmaar. Tot aan het begin van de jaartelling stroomde hier een zijtak van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde. Een mooi gebied om erop uit te trekken en je te verwonderen over de bijzondere ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van dit voormalige getijdenlandschap.

Een wandeling in zo’n bijzonder gebied kan de mens in deze ongewone tijd goed doen en daarom wil Stichting Oer-IJ de NHNEXT kijker op woensdag 21 april om 14:00 uur graag informeren over dit mooie gebied en de ongedachte kansen voor de regionale recreatiemarkt.

De stichting Oer-IJ ontwikkelt ideeën en plannen die gericht zijn op duurzaam behoud en verantwoord gebruik van het historisch zo waardevolle gebied. Ze maken fiets- en wandelroutes, je kunt excursies inclusief gids boeken en de stichting bedacht het concept voor de jaarlijkse Oer-IJ Expeditie op Hemelvaartsdag. Dit is een eendaags wandelevent die deelnemers op een andere manier met het landschap kennis laat maken. Jaarlijks doen hier zo’n 4.000 wandelaars aan mee.

Ook worden er concrete projecten geïnitieerd waar niet alleen bewoners en bezoekers van profiteren, maar ook ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Denk aan horeca, verblijfsaccommodaties, watersport en aanverwante bedrijven.

Geïnteresseerd? Kijk en praat dan live mee op woensdag 21 april om 14:00 uur vanuit het Huis van Hilde in Castricum.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Evert Vermeer 1

Evert Vermeer

Voorzitter Stichting Oer-IJ

Evert Vermeer is een burgemeester en gedeputeerde geweest en is zeer begaan met de cultuurhistorie van het landschap. Hij maakt zich zorgen over het gebrek aan centrale regie bij de overheid en vreest verloedering van het buitengebied. Hij bepleit een integrale aanpak waarbij overheid, boeren, natuurorganisaties en bedrijven samen optrekken.

Jos Teeuwisse

Jos Teeuwisse

Mede-oprichter en secretaris van de Stichting Oer-IJ

Jos Teeuwisse is historisch geograaf en oud-directeur van Noord-Hollands Landschap. Hij zet zich vooral in om de kennis en bewustzijn van het unieke karakter van het Oer-IJ gebied te vergroten en komt daarom met de meest uiteenlopende initiatieven om het onderwerp op de kaart te zetten.

lia vriend

Lia Vriend

Bestuurslid van de Stichting Oer-IJ

Lia Vriend is een sociaal geograaf. Is vooral bezig met praktische invulling van onze doelstellingen. Ze geeft lezingen, cursussen en leidt de Oer-IJ gidsen op. Veel mensen kennen haar als bevlogen excursieleider.

Thijs 2

Thijs Pennink

Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X