inspireert. live.

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

Woensdag 8 juni 2022 - 12.00 uur

We merken het allemaal, het afgelopen halfjaar zijn de energiekosten hard gestegen. Een extra aanleiding om nu te beginnen met het verduurzamen van je onderneming. Sterker nog, om de gestelde klimaatdoelen te halen móeten we nu beginnen met verduurzamen.

In de regio wordt al hard gewerkt aan verduurzaming met de opwekking van energie, de transitie naar duurzame energiebronnen en het besparen van verbruik. Ook in de verblijfssector zijn al veel mooie initiatieven te vinden, die als voorbeeld kunnen dienen voor legio andere ondernemers. Twee van deze ondernemers zitten vandaag aan tafel. Onder leiding van Monique Ooms vertellen Roy Stapersma van vakantiepark de Koorn-aar op Texel en Peter Ros van Camping & Vakantiepark de Nollen en Duincamping De Lepelaar welke stappen ze hebben gezet om groener te ondernemen en te verduurzamen. Ook energieadviseur Jord Kuiken en directeur van InnoFundNL Esther Krijnen zitten aan tafel. Zij adviseren jaarlijks een groot aantal ondernemers op het gebied van energiebesparing en verduurzaming en kennen het subsidielandschap als geen ander.

Waar begin je als ondernemer wanneer je wilt verduurzamen? Welke mogelijkheden zijn er om minder energie te verbruiken? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Kijk mee op woensdag 8 juni om 12.00 uur.


Neem contact op met team Vitale Verblijfsrecreatie NHN
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het verduurzamen in de verblijfssector of heb je interesse in een van de diensten? Neem contact op met Wander Groot of Pim Sybesma van het team Vitale Verblijfsrecreatie.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Monique stoel kl 3

Monique Ooms

Gespreksleider

Monique Ooms is van alle markten thuis. Ze is van huis uit communicatieadviseur, maar heeft zich van daaruit gespecialiseerd tot gespreksleider, debatleider, dagvoorzitter, interviewer, presentator en tekstschrijver. Ze werkt voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren waar zij door haar natuurlijke nieuwsgierigheid kennis vergaarde over een groot aantal onderwerpen.

foto roy stapersma

Roy Stapersma

Vakantiepark de Koorn-aar op Texel

De Koorn-aar is een centraal en rustig gelegen vakantiepark in De Koog op Texel. Naast kampeerplekken met eigen sanitair zijn ze ook bezig met de bouw van nieuwe vakantievilla’s met waterpomp en zonnepanelen. Het terrein is daarnaast ook voorzien van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.

Peter Ros

Peter Ros

Algemeen directeur bij Ros Nederland holding (Camping & Vakantiepark De Nollen en Duincamping De Lepelaar)

Beide parken hebben een Green Key certificering, een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de toerisme- en recreatiebranche. Mede door inzet van zonnepanelen, de optimalisering van stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk en verantwoord omgaan met water.

boetcamp-inspiratie-ondernemers-10 kopie

Jord Kuiken

Energieadviseur bij Jord Kuiken

Jord adviseert ondernemers en bedrijven op het gebied van energietransitie en de mogelijkheden om energie te besparen. Daarnaast adviseert en helpt hij Verenigingen van Eigenaren bij het terugvragen van de Energiebelasting.

ZZ#15_Esther-Krijnen_01_LoRes_StefanKrofft-2019 bijgesneden

Esther Krijnen

Directeur bij InnoFundNL

InnoFundNL helpt ondernemers op het gebied van subsidie- en projectmanagement. Als bedrijfskundige is Esther al meer dan 25 jaar actief in markt- en organisatieontwikkeling. Met haar ruime ervaring helpt ze ondernemers de haalbaarheid van plannen te onderzoeken, adviseert ze over de beste aanpak en kijken naar de subsidiemogelijkheden.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X