inspireert. live.

FINANCIEREN VAN DUURZAME INNOVATIE.
HOE DAN?

woensdag 10 juni 13.00 uur

Wat is een duurzame innovatie? En wat is het verschil tussen duurzame en niet-duurzame ondernemers? Wat zijn de grootste struikelblokken bij het regelen van een financiering? Hoe combineer je impact en winst? En wat is de impact van de Corona uitbraak op duurzame innovaties? Arthur Tolsma van IDEA gaat in gesprek met drie gasten over hoe je een duurzame innovatie kan financieren.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

thumb-arthur

Arthur Tolsma

Programmadirecteur IDEA (Incubator Duurzame Energie Alkmaar)

Sinds 2017 is Arthur programmadirecteur van IDEA. IDEA is een broedplaats voor duurzame innovaties in Noord-Holland. Weinig mensen weten het, maar deze regio is gevuld met bedrijven en projecten op het gebied van duurzame energie. IDEA is de incubator die startups helpt, met steun van lokale overheden, instellingen als ECN en bedrijven als Engie. Hij is parttime betrokken bij IDEA om de incubatiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren; scout & coach van startups; en beheer het programma.Arthur Tolsma, Pieter van der Hoeven, Els van der Werf en Gideon Nijemanting

pietervanderhoeven

Pieter van der hoeven

Associate lector Finance & Accountancy bij het Business Research Centre (BRC)

Pieter van der Hoeven studeerde wiskunde en bedrijfskunde in Leiden, Parijs en Twente. Daarna werd hij logistiek manager bij Hoogovens IJmuiden, het huidige Tata Steel Nederland. Hij stapte over naar het onderwijs, met name bij Hogeschool Inholland. Sinds september 2018 is hij daar tevens associate lector bij de onderzoekslijn Finance & Accountancy bij het Business Research Centre (BRC). Zijn interesse gaat vooral uit naar het belang van samenwerking tussen belanghebbenden voor het succes van ondernemingen. Hij doet onderzoek naar het financieren van eco-innovaties. Want innovaties zijn nodig om duurzamer met de wereld en elkaar om te gaan en zonder financieel succes komt er van innoveren niet veel terecht komt.
ElsvanderWerf

Els van der Werf

Adviseur PIM, Investment manager PDENH en toekomstmaker KplusV

Els van der Werf zet met passie voor ondernemende mensen haar kennis, ervaring en persoonlijkheid met veel plezier in bij strategische en financiële vraagstukken binnen ondernemingen en voor ondernemers. Mensen en organisaties vooruit helpen is wat Els drijft. Als adviseur vanuit Pim, als Investment manager vanuit PDENH en als toekomstmaker vanuit KplusV ondersteunt Els vele innovatieve startende en groeiende ondernemers in Noord Holland.
Gideon-Nijemanting

Gideon Nijemanting

Directeur Bedrijven van Rabobank Alkmaar e.o

Gideon Nijemanting is directeur Bedrijven van Rabobank Alkmaar e.o., 37 jaar, getrouwd met Nicole en samen hebben zij één zoon: Joris. Gideon woont in de gemeente Velsen, in Driehuis. De afgelopen 12 jaar werkt Gideon voor de Rabobank in verschillende functies, altijd binnen het domein van de zakelijke kredietverlening. Zo is hij als medewerker en leidinggevende verantwoordelijk geweest voor het verstrekken van financieringen, maar ook als specialist betrokken geweest bij bedrijven die hun financiële verplichtingen niet meer na konden komen. Hij werkte vooral in Noord-Holland in de werkgebieden van Amsterdam, Haarlem en nu in Alkmaar. Zijn achtergrond is in de sociale wetenschappen, hij studeerde politicologie.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X