inspireert. live.

Halve Finale
Present Your Startup Alkmaar

WOENSDAG 1 JULI 14.00 uur

Present Your Startup Alkmaar begon met 32 startups en begin maart zijn 10 startups een week in een hotel verbleven om onder druk te werken aan hun ondernemersplan, financieel model en pitch. De overgebleven 8 ondernemers pitchen hun startup in 3 minuten tijdens deze uitzending voor een jury van ervaren ondernemers en investeerders. De juryleden bepalen welke 5 startups een plek verdienen in de finale. De startups zijn op zoek naar financiering, netwerk of verdere begeleiding om een volgende stap te maken met hun bedrijf.

 Juryleden:
Valerie Vallenduuk (voorzitter), Iris Goedhart, Mireille Kaptein, Gideon Neijemanting, André Scheirlinck, Wouter Beijer, Paul Bankert, Peter Vonk en Peter de Rover

Presentator: Mike Rijkers

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

pim2

Mike Rijkers

Present Your Startup - Presentator

Mike Rijkers is mede-eigenaar van adviesbureau Innovate Today en is betrokken bij de uitvoering van allerlei publiek/private projecten die mkb-ondernemers ondersteunen met innoveren, verduurzamen en groeien. Voorbeelden daarvan zijn het financieringsloket van de provincie Noord-Holland PIM NH, de digitale werkplaats MKB Digital Workspace en ook Present Your Startup.

tinekeleegwater

Tineke Leegwater

Green Up The City

Deze startup richt zich op biologisch stadstuinieren. Hun product is de Urban Plant Kit, een biologisch plantenpakket geleverd in een composteerbare plantenbak die stadsbewoners (of bedrijven) volledig in de grond kunnen plaatsen. Dit maakt tuinieren gemakkelijk en in tegenstelling tot plastic potten is er geen restafval. Deze startup heeft € 100.000 nodig voor financiering om de bedrijfsactiviteiten te starten, onderzoek en ontwikkeling van het product te doen, productvoorraad te krijgen, een online winkel te ontwerpen en een chatfunctie te ontwerpen.
sandervandoorn

Sander van Doorn

Vandoorn Projects

Door strenge inkoopeisen en regelgeving is er in binnen- en buitenland een groeiende vraag naar circulaire interieurproducten bij de overheid, zorg, onderwijs en grote bedrijven. Vandoorn Projects wil hierop inspelen door het ontwikkelen en distribueren van interieurproducten. Ze werken inmiddels aan drie circulaire projectstoelen waarvan er een al verkoop klaar is. Het team zoekt financiering voor de twee andere producten: de Pluz-stoel en de Rex-productserie (stoel & tafel).
demonth

Shervin Wong-A-Soy

DeMonth

DeMonth – “Your Period is Our Problem!” – staat voor duurzaam, gemak en luxe voor de hardwerkende vrouwen van Nederland. Dit gezelschap van vier mannen gelooft in een transparante productie en producten die bijdragen aan een betere wereld. Deze startup is al een finalist doordat ze de meeste stemmen kregen een tussenronde van Present Your Startup en ze zijn op zoek naar een investering van € 150.000 om hun product verder te ontwikkelen, native iOS- en Android-apps te maken en marketingcampagnes te bouwen.

mehranaghazadeh

Mehran Aghazadeh

ICM Nanotechnologie

Dit bedrijf lost het wereldwijde plasticprobleem op. Hun product is afbreekbaar en composteerbaar plastic met nanotechnologie, dit materiaal is 4 tot 5 keer sterker, antibacterieel en composteerbaar door middel van een biologisch afbreekproces. ICM Nanotechnologie heeft zes teamleden die hun bedrijf willen uitbreiden van een fabriek in Turkije naar Nederland. Ze zoeken een financiering van € 400.000 om het team, marketing en IP-licenties uit te breiden.

airchip

Daniel van Drunen

Airchip

Airchip lost wachtrijen op door de manier waarop mensen bestellen en betalen op evenementen of locaties te vernieuwen. Deze startup heeft zeven leden die een missie hebben om mensen geen tijd te laten verspillen aan wachten. Zo hebben ze de app gemaakt waarin je jee saldo op kan waarderen, producten kan bestellen en vooraf te betalen om ze gemakkelijk. Zo kan je een bestelling precies op tijd ophalen of zelfs laten bezorgen, rechtstreeks op de dansvloer. D app is al ontwikkeld en ze zijn nu op zoek naar een financiering van € 500.000 voor groei met een ​​klantensuccesteam en een groter development team.

Maarten+strootman

Maarten Strootman

Pepperfield

Pepperfield is een jonge, snelle, betrouwbare en veilig groeiende webhostingprovider die groei anders aanpakt. Deze startup neemt kleine webhostingproviders over die vaak moeite hebben om te overleven. Ze hebben torenhoge kosten of beschikken niet over de vereiste technische kennis. Pepperfield is zo zelfstandig gegroeid naar een omzet van € 100.000 en 900 klanten in 1 jaar en heeft drie mensen in het team. Ze vragen € 425K om 12 overnames te financieren.
Laura&Sol

Laura Res & Sol May Olivares

Gathers

Gathers brengt jongvolwassenen online en offline bij elkaar “free to Gather, free to be alone”. Deze startup heeft twee medeoprichters die een sociale impact willen maken door de eenzaamheid onder jongvolwassenen te verminderen en een community te creëren. Ze organiseren offline evenementen waarbij mensen anderen op een interactieve manier ontmoeten. Daarnaast is hun online platform bedoeld voor alle leden waar ze de aankomende evenementen kunnen zien, hun eigen “Gather” (kleine bijeenkomst) kunnen organiseren en mogelijk kaartjes kunnen kopen voor een door hen georganiseerde evenementen. Ze zoeken een financiering van € 50.000.

selima+ajaoun

Selima Ajaoun

Aleeza

Het is het eerste Nederlandse online huidverzorgingsmerk op maat. De producten zijn gemaakt op basis van 100% duurzame en unieke ingrediënten die afkomstig zijn van plantages in Marrakech en die daar de vrouwencoöperaties ondersteunen. Aleeza is van mening dat iedereen een persoonlijk huidverzorgingsproduct met herkenbare ingrediënten verdient. Het team heeft vijf leden die om een ​​financiering van € 250.000 vragen. Met deze investering zetten ze in op groei met uitbreiding van de productlijnen tot 15 producten, branding en marketing en de groei van het team.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X