inspireert. live.

Hoe het terugdringen van voedselverspilling rendement oplevert

Maandag 5 oktober 14.00 uur

Gezien de huidige situatie in de horecasector, waar de marges al klein zijn, biedt het terugdringen van voedselverspilling extra kansen voor de ondernemer. Meer dan 170 horecaondernemers namen in 2019 de uitdaging aan om aan de slag te gaan met hun food waste. Gemiddeld hebben zij 21% minder voedsel verspild. Gezamenlijk is dat een besparing van 75.240 kg. voedsel, ofwel € 757.775,- en 150.480 kg CO2 op jaarbasis. Topchef Estée Strooker is ambassadeur van De Food Waste Challenge van Rabobank, maar vooral warm voorstander van het koken met “left overs”. Met ingrediënten die je toch al in de koelkast hebt staan bereid zij in een handomdraai een sterrenmaaltijd. Hoe? Dat laat ze zien in deze live stream. Samen met Jos Klerkx, sectorspecialist Horeca, gaat ze daarnaast in gesprek over het terugdringen van voedselverspilling en wat de voordelen zijn voor het rendement van je horecaonderneming en voor het milieu.

Food Waste Challenge
De Food Waste Challenge is een bewezen succesvol programma, dat vanaf 1 oktober volledig online aangeboden wordt via vijf masterclasses en twee meetmomenten. Op basis van een aantal selectiecriteria ontvangen horecaondernemers, die klant zijn bij Rabobank, een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de Food Waste Challenge. Zij kunnen op ieder gewenst moment gedurende het komende jaar instappen.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Foto Eva Bours

Estée strooker

topchef en ambassadeur Rabobank Food Waste Challenge

Estée Strooker (1990) zette de eerste stappen in de keuken in het restaurant van haar oom. Na een aantal jaren in de horeca deed zij een verkorte koksopleiding in Parijs en liep stage bij sterrenrestaurants.

Plezier maken en genieten van koken is voor Estée het belangrijkste. Daarom schreef zij zich in 2010 in voor het programma Masterchef. Hier kreeg ze de kans om zichzelf te laten zien en werd ze de eerste en jongste winnares van Masterchef Nederland. Haar droom was het opstarten van een eigen restaurant, het uitbrengen van een kookboek en een carrière als TV-chef.

Foto: Eva Bours

klerx2

Jos Klerx

sectorspecialist Horeca

Jos is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Hij houdt je op de hoogte over ontwikkelingen per branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X