inspireert. live.

Innovatie & economie stimuleren reshoring

DONDERDAG 3 DECEMBER 14.00 uur

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden. Steeds meer Nederlandse producenten zijn in de afgelopen jaren gestart hun productie terug te halen naar Nederland, iets wat we reshoring noemen. Een belangrijke ontwikkeling die bijdraagt aan een beter milieu, een inclusieve samenleving en een betrouwbare levering van hoge kwaliteitsproducten.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

2sept_0003_Thijs Pennink

Thijs Pennink

Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Hans Totté

Hans Totté

Directeur Total Productivity

Hans Totté is de directeur van Total Productivity, een bedrijf dat assemblage en productiesystemen bedenkt en bouwt. Op basis van de behoeftes van nu en de toekomst helpen zij hun klanten de juiste verhouding tussen mens, machine en methode te realiseren.

Marjolijn Dölle

Marjolijn Dölle

Directeur Werksaam

Marjolijn Dölle is algemeen directeur van WerkSaam Westfriesland. WerkSaam helpt voor de 7 Westfriese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Marjolijn gelooft dat reshoring een belangrijke ontwikkeling is. Ze heeft ervoor gezorgd dat een vooraanstaand Nederlands kledingmerk een deel van de productie terug naar Nederland haalde.

Peter Hobbelen

Peter Hobbelen

Directeur Confed

Peter Hobbelen is vanaf 2011 zelfstandig sociaal ondernemer met het bedrijf De Meewerkers en daarnaast heeft hij diverse sociale werkvoorzieningen overgenomen. Sinds 2018 is hij CEO en eigenaar van Confed Systems in Amersfoort. Het is bijzonder om te vermelden dat 35% van de medewerkers van Confed in het verleden een afstand tot de arbeidsmarkt hadden en afkomstig zijn uit de sociale werkvoorziening of onder de Participatiewet vielen.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X