Biogrondstoffen: Gras, het nieuwe goud

maandag 7 februari 2022, 10:00 uur

Nederland moet in 2030 naar 50% circulair gebruik van grondstoffen. Dat vraagt om nieuwe toepassingen van bestaande grondstoffen en restmaterialen. Hoe zetten we in op grondstoffen die we voor handen hebben, zoals het gras onder onze voeten.

In deze stream gaat Waronne Sint (Ontwikkelingsbedrijf NHN) in gesprek met Bert van Vuuren (Directeur van Natural Plastics International), Hillebrand Breuker (Provincie Noord-Holland en Grass2Grit), Jan van Bodegom (Bodegom & Zn) en Frank Berbee (BloemenStorm). Allemaal maken ze gebruik van de inzet van natuurlijke (rest)materialen. Met elkaar gaan ze in gesprek over de veelzijdigheid van gras, biobased alternatieven en hoe de verspilling van bloembollen een business werd. Stuk voor stuk ondernemers die bezig zijn met circulair ondernemen door gebruik te maken van groene restmaterialen, pioniers en innovators in de biogrondstoffen industrie.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Waronne Sint

WARONNE SINT

TEAMLEIDER MARKETING & PUBLIC AFFAIRS BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Waronne is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar zo o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Ontwikkelingsbedrijf NHN is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben, of het nou gaat om innoveren, vestigen of investeren.
Bert van Vuuren

BERT VAN VUUREN

DIRECTEUR VAN NATURAL PLASTICS INTERNATIONAL
Natural Plastics International ontwikkelt biobased producten van reststromen uit de agri- en tuinbouw (bijvoorbeeld maïs, aardappelzetmeel, tapioca, gras) voor gebruik in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld biologisch afbreekbare boomkluitverankering, biologisch afbreekbare drainage en biobased verkeersborden. Ook verzorgen ze trainingen voor organisaties om de natuurlijke weerstand tegen verandering weg te nemen en zo een versnelling te realiseren naar een circulaire bedrijfsvoering en begeleiden ze innovatieve projecten van voorbereiding tot uitvoering.
PortretHillebrand-360x240

HILLEBRAND BREUKER

GROEN INNOVATOR EN PROJECTMANAGER BIJ PROVINCIE NH EN COORDINATING PARTNER GRASS2GRIT
Opgegroeid tussen de groene weide en blauwe wateren zet Hillebrand zich graag in voor het natuurlijke landschap en de biodiversiteit. Als groen innovator bij de Provincie NH draagt hij bij aan concrete oplossingen voor verduurzaming en innovatie. Zoals het Grass2Grit project. Een groen alternatief voor strooizout wat bijdraagt aan een verbetering van biodiversiteit, milieu en waterkwaliteit en het stimuleren van de circulaire economie.
cropped-favicon.jpg

JAN VAN BODEGOM

BODEGOM & ZN
Sinds de oprichting in 1962 is J. van Bodegom & Zn. uitgegroeid tot een onderneming voornamelijk gespecialiseerd in cultuurtechniek, grond, weg- en waterbouw.
frank berbee Dave Weij fotografie-15

FRANK BERBEE

OPRICHTER VAN BLOEMENSTORM
BloemenStorm verzamelt reststromen uit de bloembollenteelt. In de Nederlandse bloembollenteelt wordt ieder jaar 2,47 miljoen kilo bloembollen verspild, dat is ruim 14 keer de Keukenhof helemaal vol! BloemenStorm gebruikt deze bloembollen in een bloembakken abonnement voor bedrijven en instellingen. De bloembakken worden 3x per jaar gewisseld en zo hebben onze klanten het hele jaar een fleurige entree.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.