Bouw: Bouwstenen bij schaarste

maandag 7 februari 2022, 14:00 uur

In 2030 naar 50% circulair en 50% energieneutraal dat vraagt iets van de bouwsector. In het bijzonder in een markt waar bouwmaterialen steeds schaarser worden. Tijdens deze stream ligt de focus op wat nodig is om mee te gaan in deze veranderlijke markt. Hoe stel je bouwmaterialen uit gebouwen veilig voor toekomstig gebruik? Niet meer slopen, maar demonteren. En hoe neem je deze slimme demontabele verbindingen mee in toekomstige ontwerpen? Hoe integreer je deze vragen in goed opdrachtgeverschap? Zonder samenwerking is er geen circulaire en biobased bouw.

Jan Hoekema (Ondernemer en coach in verandermanagement) gaat in gesprek met Chandar van der Zande (Cities Consultant bij Metabolic), Gregor Rezelman (Projectleider Sloopbedrijf Van der Bel BV), Wesly Verhaert (Directeur van Van Wijnen Heerhugowaard) en Michiel van Baarsen (Manager Vastgoed Woonstichting Kennemer Wonen).

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Jan Hoekema

JAN HOEKEMA

ONDERNEMER EN COACH IN VERANDERMANAGEMENT
Voormalig Tweede Kamerlid van D66, dat zich bezighield met buitenlandse zaken, defensie, asielbeleid, binnenlands bestuur, herindelingen en burgemeestersbenoemingen. Voormalig burgemeester van Wassenaar en waarnemend burgemeester van Langedijk; Aa en de Hunze.
cropped-favicon.jpg

GREGOR REZELMAN

PROJECTLEIDER SLOOPBEDRIJF VAN DER BEL BV
Duurzaamheid zit bij Van der Bel in het DNA. Al 70 jaar krijgen bruikbare materialen uit sloopwerken een tweede leven. Daarnaast waren ze één van de eerste bedrijven met een mobiele puinbreker, puin wordt op locatie gebroken tot granulaat en kan direct weer gebruikt worden.
Michiel van Baarsen

MICHIEL VAN BAARSEN

MANAGER VASTGOED WOONSTICHTING KENNEMER WONEN
Kennemer Wonen investeert stevig in duurzaamheid, dit om de CO2 footprint te verlagen en de woonlasten voor huurders betaalbaar te houden. Door beter isoleren en massale installatie van zonnepanelen bereikten ze eind 2020 gemiddeld een energielabel A. Samen met gemeenten worden huurders betrokken bij verduurzaming door energiecoaches en inzet van subsidies voor huurders. Voor 2022 wordt ingezet op circulariteit. Zoals het hergebruiken van materialen bij onderhoud en renovatie/sloop.
chandar

CHANDAR VAN DER ZANDE

CITIES CONSULTANT BIJ METABOLIC
Circulaire gebiedsontwikkeling, circulair inkopen, nieuwe collaboratieve businessmodellen en beleidsanalye, het zijn een aantal onderwerpen waar Chandar zich dagelijks op focust bij Metabolic. Daarnaast is hij voorzitter van Wooncoöperatie de Warren, de eerste zelfbouw wooncoöperatie van Nederland, en stond hij in 2016 op de lijst ‘Duurzame jonge 100’.
wesly van wijnen

WESLY VERHAERT

DIRECTEUR VAN VAN WIJNEN HEERHUGOWAARD
Als landelijke bouwen kijken we vanuit breed perspectief en nemen we vanaf verschillende niveaus stappen om honderd procent toekomstbestendig te worden. Een van onze doelen is afvalvrij in 2025, circulariteit staat hierin aan de basis. Bij alles wat we doen houden we rekening met de impact op onze leefomgeving en op toekomstige generaties. We experimenteren met duurzame innovaties en biobased materialen en bieden altijd een duurzamer of circulair alternatief.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.