Circulaire Mythbusters

woensdag 8 februari 2023, 15:00 uur

Circulair ondernemen ingewikkeld? Mythen ontkracht tijdens de stream Circulaire Mythbusters!

Wat kun je binnen je bedrijf of onderneming met circulaire economie? Waarom zou de stap naar circulair ondernemen (verder) gezet moeten worden? Vaak zijn externe factoren de aanleiding om veranderingen door te voeren. Grondstoffen- en energieprijzen die stijgen, strengere regelgeving vanuit de overheid, een verschuivende klantvraag of het lastig kunnen vinden en behouden van personeel. Hoe kan meer aandacht voor circulair in bedrijfsprocessen hier een oplossing voor zijn? In de sessie ‘Circulaire Mythbusters’ reageren de tafelgasten op een aantal veelgehoorde mythen over circulaire economie. Welke mythen zijn waar en welke zijn te ontkrachten, ontdek het hier!

Circulair NHN 2023 werd georganiseerd door gemeente Alkmaar, gemeente Bergen, gemeente Uitgeest, gemeente Castricum, gemeente Heemskerk, gemeente Hollands-Kroon, gemeente Dijk en Waard, Circulair Westfriesland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. Via NHNEXT kun je de drie inhoudelijke tafelsessies terugkijken.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
JH097575 (2)

Klaske Kruk

Oprichter Circularities en de Verschilmakers
Klaske is pionier op het vlak van circulaire economie en heeft honderden circulaire trajecten geleid voor bedrijven en (decentrale) overheden. Circulaire economie is niet alleen een technologische transitie, maar vooral een menselijke transitie. Ze ziet altijd mogelijkheden en concrete oplossingen en is bovenal verbindend. Ze is ook niet voor niets uitgeroepen tot Circular Hero 2021 en heeft verschillende andere prijzen gewonnen. Vandaag is Klaske gespreksleider!
Danny Dam GBA

Danny Dam

Bedrijfsleider Grondstoffenbank Agriport BV
Grondstoffenbank Agriport is een recyclingbedrijf dat zich met name inzet op het verwerken en hergebruiken van puinstromen. Een van de materialen die gescheiden, bewerkt en verwerkt worden tot nieuw toeslagmateriaal voor de betonindustrie is betonpuin. Binnengekomen betonpuin wordt weer verwerkt in bijvoorbeeld betonmortel, stabilisatiezand en stapelblokken. Maar ook andere materialen zoals asfalt, hout en kunststof worden ingezameld en gesorteerd om te kunnen hergebruiken.
Kevin Loomans EBS 2

Kevin Loomans

Entrepreneur/ Shareholder European Building Supply (EBS)
EBS ontwikkelt en innoveert bouwmaterialen waarbij de focus wordt gelegd op duurzaam en circulair bouwen op een maatschappelijk verantwoordelijke wijze.
Menno Huiberts 195

Menno Huiberts

Key Accountmanager Inzameling & Recycling GP Groot
Verantwoordelijk voor het commercieel, tactisch en strategisch klantbeheer. Hierin werken we samen met onze klanten aan duurzaamheidsdoelstellingen voor de korte en lange termijn. Als een intermediair zijn we voor de klant de schakel in de gehele keten, waarin we streven naar het verminderen van afval en het opwerken van afval tot grondstoffen en energie om zo gezamenlijk de cirkel rond te maken.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.