Circulaire Mythbusters

dinsdag 7 februari 2023, 11:00 uur

Circulair ondernemen ingewikkeld? Mythen ontkracht tijdens de stream Circulaire Mythbusters!

Wat kun je binnen je bedrijf of onderneming met circulaire economie? Waarom zou de stap naar circulair ondernemen (verder) gezet moeten worden? Vaak zijn externe factoren de aanleiding om veranderingen door te voeren. Grondstoffen- en energieprijzen die stijgen, strengere regelgeving vanuit de overheid, een verschuivende klantvraag of het lastig kunnen vinden en behouden van personeel. Hoe kan meer aandacht voor circulair in bedrijfsprocessen hier een oplossing voor zijn? In de sessie ‘Circulaire Mythbusters’ reageren de tafelgasten op een aantal veelgehoorde mythen over circulaire economie. Welke mythen zijn waar en welke zijn te ontkrachten, ontdek het hier!

Circulair NHN 2023 wordt georganiseerd door gemeente Alkmaar, de BUCH-gemeenten, gemeente Hollands-Kroon, gemeente Dijk en Waard, Circulair Westfriesland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. Dit event en deze stream fysiek bijwonen in Alkmaar? Meld je hier aan.

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Klaske Kruk

Oprichter Circularities en de Verschilmakers
Klaske is pionier op het vlak van circulaire economie en heeft honderden circulaire trajecten geleid voor bedrijven en (decentrale) overheden. Circulaire economie is niet alleen een technologische transitie, maar vooral een menselijke transitie. Ze ziet altijd mogelijkheden en concrete oplossingen en is bovenal verbindend. Ze is ook niet voor niets uitgeroepen tot Circular Hero 2021 en heeft verschillende andere prijzen gewonnen. Vandaag is Klaske gespreksleider!

Danny Dam

Bedrijfsleider Grondstoffenbank Agriport BV
Grondstoffenbank Agriport is een recyclingbedrijf dat zich met name inzet op het verwerken en hergebruiken van puinstromen. Een van de materialen die gescheiden, bewerkt en verwerkt worden tot nieuw toeslagmateriaal voor de betonindustrie is betonpuin. Binnengekomen betonpuin wordt weer verwerkt in bijvoorbeeld betonmortel, stabilisatiezand en stapelblokken. Maar ook andere materialen zoals asfalt, hout en kunststof worden ingezameld en gesorteerd om te kunnen hergebruiken.

Kevin Loomans

Entrepreneur/ Shareholder European Building Supply (EBS)
EBS ontwikkelt en innoveert bouwmaterialen waarbij de focus wordt gelegd op duurzaam en circulair bouwen op een maatschappelijk verantwoordelijke wijze.

Menno Huiberts

Key Accountmanager Inzameling & Recycling GP Groot
Verantwoordelijk voor het commercieel, tactisch en strategisch klantbeheer. Hierin werken we samen met onze klanten aan duurzaamheidsdoelstellingen voor de korte en lange termijn. Als een intermediair zijn we voor de klant de schakel in de gehele keten, waarin we streven naar het verminderen van afval en het opwerken van afval tot grondstoffen en energie om zo gezamenlijk de cirkel rond te maken.

Gerelateerde livestreams

Circulaire economie

Verschilmakers aan tafel

07 feb 2023
Circulaire economie

Toekomstbestendige bedrijven investeren in circulair

07 feb 2023
Circulaire economie

Houtbouw, de heilige graal?

28 sep 2022
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Toekomstbestendige Woningbouw

06 sep 2022
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Textiel: Repareer de klantrelatie!

07 feb 2022
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Bouw: Bouwstenen bij schaarste

07 feb 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.