Donkerte van de Wadden

zaterdag 19 juni 2021, 13:30 uur

Donkerte van de Wadden: eerste ‘Donkertebelevingsplek’ bij Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Beleef de donkerte

Op zaterdag 19 juni van 13.30 uur tot 14.15 uur nemen we je mee in de duisternis. Deze middag staat in het teken van de Donkerte van de Wadden. Dit is een programma met als doel bewoners, recreanten en toeristen in het waddengebied de duisternis van de Waddenzee te laten ervaren. Dit doen we met jaarrond georganiseerde activiteiten.

Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont is een van de deelnemende organisaties binnen het programma. In de afgelopen maanden is door het Eilandmuseum vooruitstrevend gewerkt aan de realisatie van de eerste Donkertebeleving op het terrein. De (permanent toegankelijke) belevingsplek bij het museum is bijzonder rustig en donker. Bezoekers kunnen in de nacht optimaal genieten van de donkerte en tegelijk wegwijs worden in het sterrenstelsel aan de hemel.

Tijdens de livestream vertelt André Lont van het Eilandmuseum meer over de totstandkoming van dit bijzondere project. Verder spreekt Sijas Akkerman, directeur van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland het belang van de donkerte op de Wadden. Het Waddengebied is nog een van de weinige plekken waar nog echt donkerte kan worden ervaren. Ondernemer Alfons van der Veen van Camping Waddenzee vertelt over hoe hij op zijn camping zoveel mogelijk rekening houdt met donkerte.

De gesprekken worden geleid door Monique Ooms.

Na de livestream wordt de Donkertebelevingsplek bij Eiland Museum ter plaatse officieel geopend door Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, en Theo Meskers, wethouder van cultuur van Hollands Kroon.

Donkerte van de Wadden is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties Noord-Holland, Friesland en Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Zit je te kijken, ben je ondernemer en wil je aansluiten bij Donkerte van de Wadden? Mail dan naar info@donkertevandewadden.nl en kijk op www.donkertevandewadden.nl voor meer informatie.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Monique-Ooms--

MONIQUE OOMS

GESPREKSLEIDER
Monique Ooms is van alle markten thuis. Ze is van huis uit communicatieadviseur, maar heeft zich van daaruit gespecialiseerd tot gespreksleider, debatleider, dagvoorzitter, interviewer, presentator en tekstschrijver. Ze werkt voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren waar zij door haar natuurlijke nieuwsgierigheid kennis vergaarde over een groot aantal onderwerpen.
Gerben-Huisman-foto

GERBEN HUISMAN

DIRECTEUR WADDENFONDS
Gerben Huisman heeft zich onder meer 10 jaar in diverse functies ingezet voor de provincie Friesland. De laatste jaren daarvan als griffier van de provinciale Staten van Friesland. Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in 2017 stond hij elfde op de kandidatenlijst van de ChristenUnie.
André Lont bestuursvoorzitter Wieringer Eilandmuseum

ANDRÉ LONT

BESTUURSVOORZITTER WIERINGER EILANDMUSEUM)
André Lont is bestuursvoorzitter van het Wieringer Eilandmuseum en vertelt over de locatie van de livestream en over de ontwikkelingen van dit project.
Sijas Akkerman_8770

SIJAS AKKERMAN

DIRECTEUR NATUUR EN MILIEU FEDERATIE NOORD-HOLLAND
Sijas Akkerman is Directeur Natuur en Milieu Federatie Noord-Holland en vertelt over het project ‘Donkerte van de Wadden’.
Theo-Meskers

THEO MESKERS

WETHOUDER GEMEENTE HOLLANDS KROON
Theo Meskers is wethouder bij gemeente Hollands Kroon en vertelt meer over het belang van het project in de regio en gemeente.
Alfons van der Veen-8038

ALFONS VAN DER VEEN

MEDE-EIGENAAR VAN CAMPING WADDENZEE
Alfons van der Veen is mede-eigenaar van Camping Waddenzee en hij vertelt waarom het project ook interessant is voor ondernemers.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie

Podcast: Verdubbel je bedrijfsresultaat in de verblijfsrecreatie in zes stappen

06 jun 2024
Toerisme & recreatie

Podcast: Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie stelt zich voor

14 mei 2024
Toerisme & recreatie

Podcast: verschillende generaties op de werkvloer

11 okt 2023
Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Toerisme & recreatie

Podcast: trends- en tegentrends in de gastvrijheidssector

11 okt 2023
Arbeidsmarkt & onderwijs  Toerisme & recreatie

Podcast: hoe ga je om met personeelstekort in de toeristische sector?

01 nov 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.