De economische potentie van het authentieke Oer-IJ verhaal

woensdag 21 april 2021, 14:00 uur

Oer-IJ, een gebied precies in de driehoek Zaanstad, Velsen en Alkmaar. Tot aan het begin van de jaartelling stroomde hier een zijtak van de Rijn, die bij Castricum in zee uitmondde. Een mooi gebied om erop uit te trekken en je te verwonderen over de bijzondere ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van dit voormalige getijdenlandschap.

Een wandeling in zo’n bijzonder gebied kan de mens in deze ongewone tijd goed doen en daarom wil Stichting Oer-IJ de NHNEXT kijker op woensdag 21 april om 14:00 uur graag informeren over dit mooie gebied en de ongedachte kansen voor de regionale recreatiemarkt.

De stichting Oer-IJ ontwikkelt ideeën en plannen die gericht zijn op duurzaam behoud en verantwoord gebruik van het historisch zo waardevolle gebied. Ze maken fiets- en wandelroutes, je kunt excursies inclusief gids boeken en de stichting bedacht het concept voor de jaarlijkse Oer-IJ Expeditie op Hemelvaartsdag. Dit is een eendaags wandelevent die deelnemers op een andere manier met het landschap kennis laat maken. Jaarlijks doen hier zo’n 4.000 wandelaars aan mee.

Ook worden er concrete projecten geïnitieerd waar niet alleen bewoners en bezoekers van profiteren, maar ook ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Denk aan horeca, verblijfsaccommodaties, watersport en aanverwante bedrijven.

Geïnteresseerd? Kijk en praat dan live mee op woensdag 21 april om 14:00 uur vanuit het Huis van Hilde in Castricum.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Evert Vermeer 1

EVERT VERMEER

VOORZITTER STICHTING OER-IJ
Evert Vermeer is een burgemeester en gedeputeerde geweest en is zeer begaan met de cultuurhistorie van het landschap. Hij maakt zich zorgen over het gebrek aan centrale regie bij de overheid en vreest verloedering van het buitengebied. Hij bepleit een integrale aanpak waarbij overheid, boeren, natuurorganisaties en bedrijven samen optrekken.
Jos Teeuwisse

JOS TEEUWISSE

MEDE-OPRICHTER EN SECRETARIS VAN DE STICHTING OER-IJ
Jos Teeuwisse is historisch geograaf en oud-directeur van Noord-Hollands Landschap. Hij zet zich vooral in om de kennis en bewustzijn van het unieke karakter van het Oer-IJ gebied te vergroten en komt daarom met de meest uiteenlopende initiatieven om het onderwerp op de kaart te zetten.
lia vriend

LIA VRIEND

BESTUURSLID VAN DE STICHTING OER-IJ
Lia Vriend is een sociaal geograaf. Is vooral bezig met praktische invulling van onze doelstellingen. Ze geeft lezingen, cursussen en leidt de Oer-IJ gidsen op. Veel mensen kennen haar als bevlogen excursieleider.
Thijs-2

THIJS PENNINK

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Regiosafari Westfriesland

25 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Regiosafari De Kop

16 nov 2021
Toerisme & recreatie

Regiosafari Alkmaar

10 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Herstel in de horeca: wanneer Corona weer een biertje is

08 sep 2021
Toerisme & recreatie

Donkerte van de Wadden

19 jun 2021

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.