Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

woensdag 8 juni 2022, 12:00 uur

We merken het allemaal,  de energiekosten zijn de afgelopen periode hard gestegen. Een extra aanleiding om nu te beginnen met het verduurzamen van je onderneming. Sterker nog, om de gestelde klimaatdoelen te halen móeten we nu beginnen met verduurzamen.

In de regio wordt al hard gewerkt aan verduurzaming met de opwekking van energie, de transitie naar duurzame energiebronnen en het besparen van verbruik. Ook in de verblijfssector zijn al veel mooie initiatieven te vinden, die als voorbeeld kunnen dienen voor legio andere ondernemers. Twee van deze ondernemers zitten vandaag aan tafel. Onder leiding van Monique Ooms vertellen Roy Stapersma van vakantiepark de Koorn-aar op Texel en Peter Ros van Camping & Vakantiepark de Nollen en Duincamping De Lepelaar welke stappen ze hebben gezet om groener te ondernemen en te verduurzamen. Ook energieadviseur Jord Kuiken en directeur van InnoFundNL Esther Krijnen zitten aan tafel. Zij adviseren jaarlijks een groot aantal ondernemers op het gebied van energiebesparing en verduurzaming en kennen het subsidielandschap als geen ander.

Waar begin je als ondernemer wanneer je wilt verduurzamen? Welke mogelijkheden zijn er om minder energie te verbruiken? Welke subsidies zijn er beschikbaar?


Neem contact op met team Vitale Verblijfsrecreatie NHN
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het verduurzamen in de verblijfssector of heb je interesse in een van de diensten? Neem contact op met Wander Groot van het team Vitale Verblijfsrecreatie.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Monique-Ooms--

Monique Ooms

Gespreksleider
Monique Ooms is van alle markten thuis. Ze is van huis uit communicatieadviseur, maar heeft zich van daaruit gespecialiseerd tot gespreksleider, debatleider, dagvoorzitter, interviewer, presentator en tekstschrijver. Ze werkt voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren waar zij door haar natuurlijke nieuwsgierigheid kennis vergaarde over een groot aantal onderwerpen.
foto-roy-stapersma-pp37oga2tw40h4s50o7j8v5ropiv24mr0lxvk5c5eo

Roy Stapersma

Vakantiepark de Koorn-aar op Texel
De Koorn-aar is een centraal en rustig gelegen vakantiepark in De Koog op Texel. Naast kampeerplekken met eigen sanitair zijn ze ook bezig met de bouw van nieuwe vakantievilla’s met waterpomp en zonnepanelen. Het terrein is daarnaast ook voorzien van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s.
Peter-Ros-pp37ow9c22pvyi4xfd46x94ls9c3oze6qt14puoggw

Peter Ros

Algemeen directeur bij Ros Nederland holding (Camping & Vakantiepark De Nollen en Duincamping De Lepelaar)
Beide parken hebben een Green Key certificering, een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de toerisme- en recreatiebranche. Mede door inzet van zonnepanelen, de optimalisering van stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk en verantwoord omgaan met water.
boetcamp-inspiratie-ondernemers-10-kopie-pp37pbar3fah49j2zjm815bzaf9z451w4vgwea25pc

Jord Kuiken

Energieadviseur bij Jord Kuiken
Jord adviseert ondernemers en bedrijven op het gebied van energietransitie en de mogelijkheden om energie te besparen. Daarnaast adviseert en helpt hij Verenigingen van Eigenaren bij het terugvragen van de Energiebelasting.
ZZ15_Esther-Krijnen_01_LoRes_StefanKrofft-2019-bijgesneden-poyan6b1mpkq3cblhadsin17j8lffa5wftesa124bk

Esther Krijnen

Directeur bij InnoFundNL
InnoFundNL helpt ondernemers op het gebied van subsidie- en projectmanagement. Als bedrijfskundige is Esther al meer dan 25 jaar actief in markt- en organisatieontwikkeling. Met haar ruime ervaring helpt ze ondernemers de haalbaarheid van plannen te onderzoeken, adviseert ze over de beste aanpak en kijken naar de subsidiemogelijkheden.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Energietransitie

Bedrijventerreinen: cruciaal in de energietransitie

14 mrt 2022
Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Regiosafari Westfriesland

25 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Regiosafari De Kop

16 nov 2021
Toerisme & recreatie

Regiosafari Alkmaar

10 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Herstel in de horeca: wanneer Corona weer een biertje is

08 sep 2021

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.