Innovatie & economie stimuleren reshoring

donderdag 3 december 2020, 14:00 uur

De afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat onze afhankelijkheid van lagelonenlanden groot is. Onafhankelijk van deze productielanden kunnen opereren is daarmee een gespreksonderwerp geworden. Steeds meer Nederlandse producenten zijn in de afgelopen jaren gestart hun productie terug te halen naar Nederland, iets wat we reshoring noemen. Een belangrijke ontwikkeling die bijdraagt aan een beter milieu, een inclusieve samenleving en een betrouwbare levering van hoge kwaliteitsproducten.

Maar waarom is er eigenlijk nog zoveel productie in het buitenland? Hoe kunnen we de ketens verkorten en hoe organiseer je de productie in Nederland? We praten er tijdens deze NHNEXT livestream over met Thijs Pennink, Hans Totté, Peter Hobbelen en Marjolijn Dölle.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Thijs Pennink

THIJS PENNINK

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NOORD-HOLLAND NOORD
Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

HANS TOTTÉ

DIRECTEUR TOTAL PRODUCTIVITY
Hans Totté is de directeur van Total Productivity, een bedrijf dat assemblage en productiesystemen bedenkt en bouwt. Op basis van de behoeftes van nu en de toekomst helpen zij hun klanten de juiste verhouding tussen mens, machine en methode te realiseren.

MARJOLIJN DÖLLE

DIRECTEUR WERKSAAM
Marjolijn Dölle is algemeen directeur van WerkSaam Westfriesland. WerkSaam helpt voor de 7 Westfriese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Marjolijn gelooft dat reshoring een belangrijke ontwikkeling is. Ze heeft ervoor gezorgd dat een vooraanstaand Nederlands kledingmerk een deel van de productie terug naar Nederland haalde.
Peter Hobbelen

PETER HOBBELEN

DIRECTEUR CONFED
Peter Hobbelen is vanaf 2011 zelfstandig sociaal ondernemer met het bedrijf De Meewerkers en daarnaast heeft hij diverse sociale werkvoorzieningen overgenomen. Sinds 2018 is hij CEO en eigenaar van Confed Systems in Amersfoort. Het is bijzonder om te vermelden dat 35% van de medewerkers van Confed in het verleden een afstand tot de arbeidsmarkt hadden en afkomstig zijn uit de sociale werkvoorziening of onder de Participatiewet vielen.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.