Kansen in coronatijd

dinsdag 20 oktober 2020, 13:00 uur

In samenwerking met de Westfriese Bedrijvengroep organiseert NHNEXT ‘Kansen in Coronatijd’. De WBG was al lang voor de pandemie besmet met het ondernemersvirus. Als ondernemers zijn zij altijd op zoek naar kansen in veranderende markten. Hoe de markt verandert in coronatijd? Dat kan Rogier Aalders (Senior-onderzoeker bij RaboResearch Nederland) vertellen. Hoe je als ondernemer hierop inspeelt? Dat hoor je van de vier Westfriese ondernemers en veranderexpert van BDO, Robin Schilder, die aan tafel zitten. Daarnaast komen wethouder Helling en de ING toelichten hoe zij vanuit hun organisaties ondernemers faciliteren in coronatijd. Meedoen in deze discussie? We nodigen je van harte uit om mee te kijken én te praten via onze live chat.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
nhn_0000_Rogier Aalders

ROGIER AALDERS

SENIOR-ONDERZOEKER BIJ RABORESEARCH NEDERLAND)
Rogier houdt zich bezig met regionaal-economisch onderzoek naar onder meer brede welvaart, de huizenmarkt, ruimtelijke relaties en regionale verschillen in economische ontwikkeling. De kennis die hieruit voortvloeit is relevant voor regionale en lokale belanghebbenden en wordt regelmatig door Rogier gepresenteerd. Hij studeerde Internationale Economie & Economische Geografie aan de Universiteit Utrecht.
nhn_0008_Arthur Helling

ARTHUR HELLING

WETHOUDER GEMEENTE HOORN
Arthur heeft als portefeuilles o.a. Economische Zaken, Toerisme en Stadspromotie, Ruimtelijke Ordening en de ontwikkeling van het Waterfront. Hij was al 17 jaar raadslid in Hoorn en daarbij van 2002 tot 2006 ook al wethouder bij de gemeente Hoorn. De laatste jaren werkte hij in Noord- en Zuid-Holland als regiomanager bij RECRON, de brancheorganisatie voor het recreatieve bedrijfsleven.
nhn_0001_Robin Schilder

ROBIN SCHILDER

VERANDEREXPERT BIJ BDO ACCOUNTANTS & ADVISEURS
Robin Schilder heeft ruime advieservaring binnen het segment MKB/Familiebedrijven. Als specialist business restructuring begeleidt hij ondernemers in (financieel) uitdagende situaties. Daarnaast is hij specialist in het verzilveren van het potentieel van organisaties en biedt hij ‘hands-on’ ondersteuning bij het concretiseren en het invoeren van de bedrijfsstrategie. Robin heeft een brede blik en altijd oog voor het optimale resultaat op de lange termijn. Hij is daarmee een uitstekende gesprekspartner voor DGA’s en MT’s. Robin is zowel bedrijfskundig als financieel en juridisch geschoold.
nhn_0003_Meriam Slijkerman

MERIAM SLIJKERMAN

HIGH END BUSINESS COACH, GESPREKSLEIDER
Na haar HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening en diverse functies binnen het sociaal domein maakte Meriam een switch. Ze startte eerst haar eigen bedrijf op waarbij zij bedrijven helpt met het creëren van doorbraak innovaties en een aantal jaren later een eigen bedrijf in High End Business Coaching. Inmiddels is Meriam bijna 5 jaar certificeert high end Business & Sales coach. Als ervaringsdeskundige weet zij feilloos welke stappen nodig zijn om je bedrijf op topniveau in de markt te zetten. In november verschijnt haar eerste boek bij uitgeverij Van Duuren: De kunst van high end ondernemen. Verveelvoudig je inkomen – halveer je werkuren!
nhn_0006_Hans Huibers goed

HANS HUIBERS

VOORZITTER WESTFRIESE BEDRIJVENGROEP
Hans Huibers is sinds 2016 voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, waar ruim duizend Westfriese ondernemers zich verenigd hebben verenigd.
Rob Baltus

ROB BALTUS

EIGENAAR BIJ RESTAURANT DE NADORST, REGIOVOORZITTER KHN NOORD-HOLLAND
Als Regiovoorzitter Noord-Holland van de Koninklijke Horeca Nederland maakt Rob zich al jaren sterk voor een horeca-vakopleiding van gastheer/entertainer. Hij vindt dat horeca emotie is en dat sfeer iets is dat je moet proeven. Hij noemt zichzelf een avontuurlijk ondernemer en is trotse eigenaar van Restaurant De Nadorst, tevens locatie van deze livestream.
nhn_0007_Collin Herber

COLLIN HERBER

MEDE-OPRICHTER PAYFORUSE
Collin is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de online omgeving van PayForUse en daarbij ook het beheren en helpen van de re-sellers. Daarnaast brengt hij ook vernieuwing aan in het kantoormeubelbedrijf van zijn ouders, 706 Seating Group. Hij is daarbij verantwoordelijk voor het nieuwe, hoge segment bureaustoelen van het merk SitAndMove.

JOSÉ LINDERS

ZZP’ER EN EIGENAAR J&P SERVICES
José is een evenementenorganisator, interim-manager en houdt zich bezig met de planning, organisatie en servicedienstverlening in bedrijven. Tijdens Corona heeft zij een initiatief opgezet, genaamd ‘Warenhuis Hoorn’. Dit platform moet een etalage zijn van Hoorn waarin alles en iedereen vertegenwoordigt is, van winkels, horeca, dienstverlening, cultuur, evenementen en verenigingen. Ondernemers kunnen via een webshop (of hun eigen gekoppelde webshop) artikelen aanbieden. Deze worden, in principe, dezelfde dag nog door vrijwilligers bezorgd.
nhn_0004_Mats Boots

MATS BOOTS

MEDE-EIGENAAR TULPENTEKOOP.NL
Samen met zijn broer Dave heeft hij het concept www.tulpentekoop.nl gestart om de consument te bedienen zonder tussenkomst van wederverkopers. De producten die worden aangeboden komen rechtstreeks bij de kweker vandaan. Daarnaast bieden zij ook het unieke Tulipa Flower Power Bier (IPA Session). Nieuw, origineel en zeer smaakvol. Corona of niet, Mats denkt in kansen en laat de angst er zijn, maar laat deze zeker niet overheersen.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023
Tech & IT  Regionale ontwikkelingen

Kennissessie datacenters

13 apr 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.