Lokale politiek en bedrijfsleven: Samenwerken aan een vitaal bedrijfsleven

woensdag 9 maart 2022, 14:00 uur

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Aanleiding voor het Economisch Forum ‘Holland boven Amsterdam’ om aandacht te vragen voor belangen van ondernemers in de regio.

Na de verkiezingen worden in de gemeenten nieuwe colleges van burgemeesters en wethouders gevormd met bijbehorende coalitieakkoorden. Reden om de economische belangen te benadrukken in een manifest, waarin we oproepen om als lokale politiek en bedrijfsleven de krachten te bundelen. Tijdens deze stream gaat Gerrit Valk (Interim directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) in gesprek met Friso de Zeeuw (Voorzitter van het Economisch forum ‘HbA’), Monique van der Voort (Regiosecretaris Koninklijke Metaalunie), Ralph van Soomeren (Directeur Rabobank Alkmaar e.o.),  Monique Stam-de Nijs (Voormalig wethouder gemeente Heerhugowaard) en Jelle Beemsterboer (Wethouder Gemeente Schagen) over het manifest.

Lees het manifest hier

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Gerrit Valk

INTERIM DIRECTEUR BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Ontwikkelingsbedrijf NHN is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben, of het nou gaat om innoveren, vestigen of investeren.
Friso de Zeeuw

Friso de Zeeuw

VOORZITTER ECONOMISCH FORUM HOLLAND BOVEN AMSTERDAM
Friso kent een veelkleurige en langjarige loopbaan als professional. Zijn werkvelden zijn openbaar bestuur, gebiedsontwikkeling, omgevingsrecht, ruimtelijke economie, mobiliteit, woningmarkt, grondbeleid en vastgoed. Na zijn universitaire juridische opleiding aan de Vrije Universiteit was hij wethouder van de gemeente Monnickendam en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Hij werd hoogleraar Gebiedsontwikkeling en is nu actief als adviseur en bekleedt een tiental bestuursfuncties.
monique

Monique van der Voort

REGIOSECRETARIS NOORDWEST KONINKLIJKE METAALUNIE
Als regiosecretaris bij Koninklijke Metaalunie behartigt Monique in Noord-Holland de belangen van de maakindustrie, specifiek mkb-metaalbedrijven. Metaalunie is landelijk met bijna 15.000 aangesloten bedrijven de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Monique is tevens voorzitter van de Technologiecoalitie Noord-Holland, lid van de Raad van Advies van Hogeschool Inholland Alkmaar en lid van het Economisch Forum HbA.
_0005_Ralph van Soomeren

Ralph van Soomeren

DIRECTEUR COÖPERATIEVE RABOBANK ALKMAAR E.O.
Sinds 6 jaar is Ralph Directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o. Daarvoor bekleedde hij de functie van directeur Bedrijfsmanagement bij Rabobank Utrecht en Rabobank Alkmaar e.o. Daarnaast is Ralph bestuurslid van Stichting De Waaier en lid van de Raad van Advies van Hogeschool Inholland Alkmaar.
Jelle Beemsterboer

Jelle Beemsterboer

WETHOUDER RUIMTE & ECONOMIE VAN DE GEMEENTE SCHAGEN
Jelle is wethouder in gemeente Schagen en geeft daarbij inhoud aan de portefeuilles: Recreatie & Toerisme, Ruimtelijke ordening, Landelijk gebied, Economische Zaken, Wonen en Volkshuisvesting.
Monique Stam - de Nijs

Monique Stam-de Nijs

VOORMALIG WETHOUDER BIJ GEMEENTE HEERHUGOWAARD
Monique was tot voor kort wethouder Economische Zaken bij de gemeente Heerhugowaard (nu Dijk & Waard). Waar ze onder andere Duurzaamheid en het bedrijventerrein De Vaandel in haar portefeuille had.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.