NHN op de kaart in Den Haag – In gesprek met Agnes Mulder

maandag 22 februari 2021, 14:00 uur

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, gaat de regio in gesprek met een aantal (kandidaat)-Kamerleden over hot topics in de regio Noord-Holland Noord.

Poort naar een CO2-vrije waterstofeconomie

Nederland staat voor een enorme opgave. De komende decennia moeten grote stappen gezet worden om de doelen gesteld in het Klimaatakkoord te halen en de transitie te maken naar een CO2-neutrale energie opwekking. De doelen en richting zijn vastgesteld, nu ligt er vooral een groot implementatie vraagstuk. De regio Noord-Holland Noord, en de haven van Den Helder in het bijzonder, kan een forse impuls geven aan de nationale ambitie om een CO2-vrije economie te realiseren.

Onder leiding van Thijs Pennink gaan we het gesprek hierover voeren met Tweede Kamerlid Agnes Mulder, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Edward Stigter, directeur van de Port of Den Helder Jacoba Bolderheij en Energy Transition Manager bij de NAM Martijn Kleverlaan.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
cropped-favicon.jpg

AGNES MULDER

TWEEDE KAMERLID CDA
Agnes Mulder zit sinds 2012 namens het CDA in de Tweede Kamer. Mulder startte haar politieke carrière in de Provinciale Staten van Drenthe, waar ze in 2003 werd verkozen. In 2010 stapte ze over naar de gemeenteraad in Assen, en in 2012 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek. Mulder spant zich in de voor de regio’s: “Soms lijkt de politiek niet verder dan de Randstad te kijken.” In de Tweede Kamer is Agnes Mulder woordvoerder energie en klimaat. Tijdens debatten vraagt zij vaak aandacht voor de kansen en mogelijkheden van ontwikkelingen rondom waterstof.
Edward Stigter HQ 1a

EDWARD STIGTER

GEDEPUTEERDE PROVINCIE NOORD-HOLLAND
Edward Stigter (GroenLinks) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Klimaat en energie, IPO-bestuur en Subsidies. Edward Stigter was van 2017 tot 2019 directeur Beleid voor de Leefomgeving bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten, waar hij zich bezig hield met de programma’s Energietransitie en Invoering Omgevingswet. Van 2010 tot 2017 was hij bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu directeur van het programma Eenvoudig Beter. Eerder was Edward Stigter werkzaam in diverse (management)functies op het gebied van energie, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Hij begon zijn loopbaan bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Edward Stigter studeerde Politicologie en Milieukunde.
JacobaBolderheij

JACOBA BOLDERHEIJ

DIRECTEUR PORT OF DEN HELDER
Den Helder heeft de belangrijkste, aan energie (olie, gas en duurzame energie) gerelateerde logistieke offshore haven van het zuidelijke deel van de Noordzee. Samen met de nabijgelegen helikopterluchthaven van Den Helder Airport ondersteunt Port of Den helder, als feitelijk middelpunt van Nederland, operationele en onderhoudsactiviteiten van de circa 130 gas-, olie- en serviceplatformen op het Nederlands continentaal plat.
MartijnKleverlaan

MARTIJN KLEVERLAAN

ENERGY TRANSITION MANAGER BIJ NAM
Na zijn studie Technische Natuurkunde heeft Martijn Kleverlaan een internationale carrière gehad in de wereld van energie. Hij was onder andere verantwoordelijk voor booractiviteiten in Gabon, de ontwikkeling van CO2 opslag in Australië, en gaswinning uit koolformaties (Coalbed Methane) in China. Sinds 2017 is Martijn Energie Transitie Manager bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). In deze rol ontwikkelt hij projecten die de CO2 voetafdruk van de gaswinning verlagen of een bredere bijdrage leveren aan de energie transitie, zoals offshore CO2 opslag en productie van waterstof. In 2018 nam hij deel aan de waterstof werkgroep voor het klimaatakkoord.
ThijsPennink

THIJS PENNINK

GESPREKSLEIDER
Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.