NHN op de kaart in Den Haag – In gesprek met Daniel Koerhuis

dinsdag 23 februari 2021, 14:00 uur

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, gaat de regio in gesprek met een aantal (kandidaat)-Kamerleden over hot topics in de regio Noord-Holland Noord.

Wonen in Noord-Holland Noord

De regio Alkmaar-Hoorn zet zich gezamenlijk in voor de versnelling van de regionale verstedelijkingsopgave. Noord-Holland Noord is trots op de totstandkoming van haar Woondeal. Deze deal behelst 60.000 nieuwe woningen in de regio. Het gaat hier om een versnelling van buitenstedelijk en binnenstedelijk bouwen van betaalbare woningen, gekoppeld aan de mobiliteitsopgave en het verbeteren van de omgevingskwaliteit. Onze regio biedt bijzonder potentieel om binnen het daily urban system van de MRA tot betaalbare en duurzame woningbouwversnelling te komen, binnen bes

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

taand stedelijk gebied en nabij OV-knooppunten. Wij constateren dat onze regio met deze woningdeal een belangrijke bijdrage levert aan de nationale woningbouwopgave.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
large-DanielKoerhuis

DANIEL KOERHUIS

TWEEDE KAMERLID VVD
Daniel Koerhuis zit sinds 2017 namens VVD in de Tweede Kamer. Voor hij de landelijke politiek in ging werkte hij als ambtenaar in Brussel. Koerhuis staat bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op plek 19. Koerhuis wil dat iedereen in Nederland een betaalbare woning kan vinden. “Een eigen huis is voor iedereen belangrijk, maar niet iedereen kan dat op dit moment vinden. Daarvoor moeten we 1 miljoen huizen bouwen de komende jaren.” Het motto van Koerhuis is niet voor niets: ‘Bouwen, Bouwen, Bouwen’. In 2020 ontving Koerhuis de woondeal Noord-Holland Noord uit handen van wethouder Paul Verbruggen. Sindsdien heeft hij in de Tweede Kamer meerdere malen gesproken over de woningbouwopgave in onze regio en brengt hij de woondeal doorlopend onder de aandacht van de minister. Tijdens deze NHNEXT Livestream gaat de regio met hem in gesprek over het thema wonen, en op welke manier de samenwerking tussen Rijk en regio op dit thema verstevigd kan worden.
petervanoeveren

PETER VAN OEVEREN​

DIRECTEUR PROJECTEN BIJ BPD
Ondertussen bijna 16 jaar werkzaam bij BPD (Bouwfonds gebiedsontwikkeling) als ontwikkelingsmanager/directeur projecten. Actief in de Regio Noord-Kennemerland / Regio Alkmaar / Kop van Noord-Holland en West-Friesland. BPD is in bijna elke gemeente van deze regio actief met gebiedsontwikkelingen, waarvan woningbouw de drager is. In de oude binnenstad tot uitbreidingen aan de randen van de stad of dorp. Mijn drijfveren in dit vak zijn ‘een woning voor iedereen’ en een leefomgeving ontwerpen waar heel fijn gewoond wordt door de kopers of huurders van onze huizen en waar de omgeving ook beter van wordt.
PaulVerbruggen

PAUL VERBRUGGEN

WETHOUDER GEMEENTE ALKMAAR
Paul Verbruggen is wethouder namens de PvdA en heeft onder andere Wonen, Grondzaken en Regionale Samenwerking in zijn portefeuille.
Thijs-2

THIJS PENNINK

GESPREKSLEIDER
Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023
Tech & IT  Regionale ontwikkelingen

Kennissessie datacenters

13 apr 2022
Regionale ontwikkelingen

Lokale politiek en bedrijfsleven: Samenwerken aan een vitaal bedrijfsleven

09 mrt 2022
Regionale ontwikkelingen

Zorg voor herstel: het herstel van de zorg

29 sep 2021

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.