Poort van Hoorn

maandag 31 mei 2021, 16:15 uur

Op maandag 31 mei om 16:15 uur staat NHNEXT in het teken van de Poort van Hoorn. Wat staat er te gebeuren in het gebied en welke kansen zijn er voor ondernemers, ontwikkelaars en beleggers? De tafelgasten van vandaag vertellen je meer over de (stedelijke) ontwikkelingen en de kansen in de Poort van Hoorn.

In mei 2021 hebben de Gemeente Hoorn, Provincie Noord-Holland, NS Stations en ProRail de samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor de Poort van Hoorn getekend. In deze overeenkomst maken de partners afspraken over de realisatie van het stedenbouwkundig plan voor het gebied rondom het station van Hoorn. De samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal; de kroon op ruim twee jaar intensief samenwerken.

In deze NHNEXT uitzending worden de bestuurders van de vier partners geïnterviewd door Robert Jan Knook. Aan tafel zitten Cees Loggen (Gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Samir Bashara (Wethouder Gemeente Hoorn), Anneke de Vries, (Lid van Raad van Bestuur NS en Directeur Stations) en Harro Homan (Regiodirecteur Randstad Noord ProRail). Ze gaan in gesprek over de ontwikkeling van de Poort van Hoorn en het belang van deze ontwikkeling voor stad en regio.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Robert Jan Knook

ROBERT-JAN KNOOK

GESPREKSLEIDER
Robert-Jan Knook leidt het tafelgesprek. Hij is nieuwslezer bij het ANP, presentator en ondernemer. Met zijn bedrijf KNOOK verzorgt hij uiteenlopende mediaproducties, zoals films en het tv-journaal.
Cees Loggen

CEES LOGGEN

GEDEPUTEERDE PROVINCIE NOORD-HOLLAND
Gedeputeerde voor Ruimtelijke ordening (incl. wonen), Water en CPMR. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid in Zaanstad, waar hij tot 2006 ook wethouder was (financiën, sport, stadsbeheer, vaarwegen). Cees Loggen was vanaf 2007 lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en fractievoorzitter van de VVD. Tot 2014 was hij wethouder in Haarlemmermeer (ruimtelijke ordening, verkeer, luchthaven, verstedelijking). Ook was hij algemeen directeur bij Kindzorg/Freekids in Zaandam.
Samir Bashara

SAMIR BASHARA

WETHOUDER GEMEENTE HOORN
Samir Bashara is al zeven jaar wethouder bij gemeente Hoorn. In zijn portefeuille heeft hij de onderwerpen Verkeer, vervoer en parkeren, de ontwikkeling van de Poort van Hoorn, Duurzaamheid, Onderwijs en preventief jeugdbeleid en Kunst, cultuur, erfgoed en monumenten. Bashara is lid van het landelijk partijbestuur van GroenLinks. In 2020 is hij uitgeroepen tot Beste Jonge Bestuurder (onder 40 jaar). In deze verkiezing werd hij geroemd voor zijn handelen rondom het dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald.
Anneke de Vries

ANNEKE DE VRIES

LID VAN RAAD VAN BESTUUR NS EN DIRECTEUR STATIONS
Anneke de Vries is directeur Stations en lid van de RvB van NS. In haar rol is ze onder andere verantwoordelijk voor de 400 stations in Nederland. NS Stations heeft als doel om samen met ProRail en diverse partners stations van wereldklasse en bijbehorende stationsomgeving te realiseren met een goede reizigerswaardering. De stations dragen dan ook bij aan de integrale ontwikkeling van de mobiliteit en de economische en ruimtelijke ontwikkeling van Nederland. Dit sluit nauw aan bij de ambitie van NS om Nederland duurzaam bereikbaar te maken voor iedereen. In 2018 ontving ze de Green Leader Award, omdat ze de wereld graag cooler koeler wil maken.
Harro Homan

HARRO HOMAN

REGIODIRECTEUR RANDSTAD NOORD PRORAIL
Harro Homan is regiodirecteur bij ProRail. Hij werkte eerder bij de provincie Noord-Brabant, de provincie Utrecht en als directeur corporate affairs bij Essent. Voordat hij bij ProRail aan de slag ging was hij hoofd public affairs bij de gemeente Amsterdam.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.