TechValley: Making the future

woensdag 8 december 2021, 14:00 uur

Noord-Holland Noord kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Voor deze bedrijven is ‘Smart Industry’ de normaalste zaak van de wereld en zij realiseren zich dat je sterker staat door samen te werken.

Binnen TechValley staan 10 ambitieuze bedrijven en hun innovatieprojecten centraal. Samen met studenten, lectoren en docenten van Inholland werken deze bedrijven aan nieuwe technologieën en toepassingen. In speciale werkgroepen wisselen deelnemers kennis, inzichten en ervaringen uit. De ‘lessons learned’ worden gezamenlijk geëvalueerd en verwerkt in de lesstof van Inholland.

Volgend jaar krijgt Inholland Alkmaar een eigen fieldlab. Het Fieldlab Techvalley-NH krijgt een plek in het vernieuwde innovatielab op de campus van Inholland Alkmaar. Richard Oerlemans (vestigingsdirecteur Inholland Alkmaar) vertelt meer over deze praktijkgerichte leergemeenschap waar de professionals van morgen opgeleid worden. Daarnaast gaan we in gesprek met Jack Kistemaker, directeur bij HGG, een van de TechValley bedrijven die vanaf het begin nauw betrokken is bij het project. Ook zit José Laan aan tafel, met Parbleu gaat zij mede over de dagelijkse projectmanagement van TechValley. Onder leiding van Waronne Sint gaan zij samen het gesprek aan.

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn 10 Noord-Hollandse Machinebouwers, Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord die de penvoerder is. Voor het dagelijkse projectmanagent heeft het ontwikkelingsbedrijf Parbleu ingehuurd. Techvalley is mede gefinancierd door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Provincie Noord-Holland.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Waronne Sint

WARONNE SINT

TEAMLEIDER MARKETING & PUBLIC AFFAIRS BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Waronne is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar zo o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Vandaag schuift ze aan als gespreksleider van deze livestream.
Richard-Oerlemans-jan-2020-332

RICHARD OERLEMANS

VESTIGINGSDIRECTEUR HOGESCHOOL INHOLLAND ALKMAAR & DIRECTEUR TECHNIEK, ONTWERPEN EN INFORMATICA
Richard is sinds 2019 werkzaam bij Hogeschool Inholland, daarvoor heeft hij o.a. gewerkt bij Fontys Hogeschool, Siemens, de Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein. Richard wil kansen benutten die studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar brengen, waarbij we samen leren en elkaar inspireren om nieuwe mogelijkheden te durven omarmen.
HGG2_ 2796_NL

JACK KISTEMAKER

DIRECTEUR HGG
Jack is directeur bij HGG, specialist in het 3D-profileren van staal. Sinds 1985 is HGG wereldleider op het gebied van robot-snijoplossingen voor de zware metaalindustrie en worden hun machines over de hele wereld gebruikt. Het bedrijf heeft een enorme groei ambitie en wil deze realiseren door steeds te verbeteren en te innoveren.
bruiloft Barry en Jose

JOSÉ LAAN

MEDE-EIGENAAR PARBLEU & PROJECTMANAGEMENT TECHVALLEY-NH
Parbleu begeleidt individuele mbk-maakbedrijven en samenwerkingsverbanden bij het ontwikkelen en realiseren van waardevolle innovaties. Parbleu verzorgt het dagelijkse projectmanagement van TechValley.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Circulaire Mythbusters

08 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023
Ondernemen & innoveren  Arbeidsmarkt & onderwijs

Het Grootste Werkfestival x NHNEXT

13 okt 2022
Ondernemen & innoveren  Arbeidsmarkt & onderwijs

Het Grootste Werkfestival x NHNEXT: wat kun je verwachten?

28 sep 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.