Textiel: Repareer de klantrelatie!

maandag 7 februari 2022, 16:00 uur

Nederland moet in 2030 naar 50% circulair gebruik van grondstoffen. Wat vraagt dat van de textielsector? En vooral, hoe zijn ondernemers in onze regio hier mee bezig?

Thijs Pennink (oud-directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) gaat het gesprek aan met Barbara van Leyen (Eigenaar bij Tally-ho), Noor Figdor (Trainer bij CIRCO Hub Noord-Holland en oprichter Feelou), Danique Gunning (MUD jeans) en Caroline Beelen (GO!-NH en eigenaar BambooBaby). Welke manieren gebruiken deze ondernemers om hun milieu-impact te verminderen? Hoe kijken zij vooruit en hoe zetten zij circulair ondernemen in om de klantrelatie te versterken? Ook komt het recht op reparatie er snel aan, hoe verandert dat de textiel sector? Welke kansen brengt dit met zich mee? Samen gaan ze in gesprek over de kansen en nieuwe verdienmodellen van circulair ondernemen en welke programma’s hierbij kunnen ondersteunen.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Thijs Pennink

Thijs Pennink

OUD-DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Ontwikkelingsbedrijf NHN helpt ondernemers en werkt samen aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. Inmiddels heeft Thijs afscheid genomen van Ontwikkelingsbedrijf NHN als directeur maar blijft hij zich inzetten rondom de energietransitie en innovatie in de regio.
Barbara-van-Leyen

Barbara van Leyen

EIGENAAR BIJ TALLY-HO
Tally-ho heeft 6 fysieke winkels in Noord-Holland en een webshop. Ze merken dat circulair steeds belangrijker wordt en hebben als focus om elk jaar minstens 10% te verduurzamen. Dit doen ze door vintage kleding te verkopen, afval te recyclen en zo veel mogelijk kleding en accessoires van biologisch en circulair materiaal in te kopen. Leveranciers die nog niet overgestapt zijn op duurzame materialen proberen ze wakker te schudden, om zo de hele keten duurzaam in te richten.
Noor-Figdor

Noor Figdor

TRAINER BIJ CIRCO HUB NOORD-HOLLAND EN OPRICHTER FEELOU
CIRCO Hub Noord-Holland helpt MKB in de regio om aan de slag te gaan met het (her)ontwerpen van een circulair product of dienst, inclusief businessmodel. Door samenwerking binnen de keten, maakt CIRCO mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is. Naast trainer bij CIRCO Hub heeft Noor Felou ontwikkelt, een bh die ondersteuning biedt gedurende alle fasen van het vroege moederschap. Het kopen (en weggooien) van bh’s in verschillende soorten en maten wordt zo overbodig waardoor er minder bh’s en grondstoffen worden verspild.
Caroline B.2

Caroline Beelen

GO!-NH EN BAMBOOBABY
GO!-NH is een serie groeiversnellingsprogramma’s van de provincie Noord-Holland die innovatieve, duurzame startups en MKB’ers ondersteunen bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten. Met BambooBaby wil Caroline wasbare luiers voor iedereen toegankelijk maken.
Danique

Danique Gunning

Mud Jeans
Om de kledingindustrie radicaal te veranderen is MUD jeans opgericht, een circulair denim brand dat laat zien dat het anders kan. Zo worden niet alleen alle mensen in de keten eerlijk betaald maar worden de broeken ook van onbespoten biologisch katoen gemaakt. Bovendien bestaat iedere jeans voor veertig procent uit gerecycled denim. Na gebruik worden de jeans gerecycled en zo wordt voorkomen dat deze duurzame grondstof op de afvalhoop belandt.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.