Tijd voor veerkracht & herstel

woensdag 30 juni 2021, 15:00 uur

Het bestrijden van een pandemie is niet iets dat dagelijks voorkomt en crisisorganisaties hebben in de afgelopen anderhalf jaar dit zo goed mogelijk aangepakt. Nu we weer wat meer vooruit kunnen kijken is het tijd voor veerkracht & herstel. Wat betekent deze fase voor de lokale gemeenschap?

Binnen deze fase is het namelijk zo dat de overheid een grotere rol gaat spelen en de crisisorganisaties een kleinere. Wat kunnen we hierin van de overheid verwachten? Hoe organiseer je het gesprek met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties?

Dat is precies waar we het tijdens deze NHNEXT livestream over gaan hebben. Burgemeesters Rian van Dam en Paul Depla, directeur Veiligheidsregio Krishna Taneja en sociaal ondernemer Kevin Korthagen gaan met elkaar het gesprek aan. Hoe kunnen zij de impact van de pandemie in kaart brengen in hun eigen gemeente en zorgen voor herstel?

Dit is de eerste livestream van een serie in samenwerking met de Veiligheidsregio. Na de zomer zullen er meer livestreams volgen.

 

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Rian van Dam

BURGEMEESTER VAN HOLLANDS KROON
Rian van Dam is een Nederlandse bestuurder en politica van de PvdA. Sinds 12 februari 2019 is zij burgemeester van de gemeente Hollands Kroon. Zij is namens het Algemeen Bestuur van de veiligheidsregio voorzitter van de regionale projectgroep Veerkracht en Herstel.
Paul Depla

Paul Depla

BURGEMEESTER VAN BREDA
Paul Depla is een Nederlandse bestuurder en politicus van de PvdA. Sinds 16 maart 2015 is hij burgemeester van de gemeente Breda. Eerder was hij burgemeester van de gemeente Heerlen en wethouder van de gemeente Nijmegen. Paul Depla is voorzitter van de VNG commissie Sociale impact Covid-19. Deze commissie roept gemeenten en rijk op om gezamenlijk te werken aan een langetermijnagenda zodat de samenleving versterkt uit de coronacrisis kan komen.
Krishna Taneja

Krishna Taneja

DIRECTEUR VEILIGHEIDSREGIO
Krishna Taneja is directeur van de Veiligheidsregio en regionaal commandant van de brandweer. Taneja heeft voorafgaand aan zijn huidige functie bij TNO een carrière bij de politie doorlopen. Hij was enige jaren afdelingshoofd in Heerhugowaard en vervolgens districtschef in de regio Hollands Midden. Later werd hij adviseur van de nationale korpschef op het gebied van terrorisme en crisis.
Kevin Korthagen

Kevin Korthagen

MEDE-OPRICHTER BIJ L!NK
Kevin Korthagen is mede-oprichter en meewerkend voorman van Stichting L!NK. L!NK is partner in maatschappelijke projecten. Waaronder voorlichting en preventie voor jongeren en hun ouders, ondersteuning voor vrijwilligersinitiatieven, sociale projecten en evenementen.
Thijs 2

Thijs Pennink

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.