Toekomstbestendige Woningbouw

dinsdag 6 september 2022, 14:00 uur

Duurzaam, goedkoper en sneller bouwen. Met het duurzamer bouwen van woningen kan de bouwsector veel bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Door het bundelen van krachten en de juiste afspraken wordt ingezet op toekomstbestendige woningbouw. Deze afspraken zijn vastgelegd in het convenant ‘Toekomstbestendige Woningbouw’. Het officiële tekenmoment vond plaats op 29 september 2022, aansluiten kan nog steeds! Meld jouw organisatie ook aan en bouw mee aan een duurzamere wereld: https://toekomstbestendigbouwen.nl/ 

Op 6 september organiseerde NHNEXT in samenwerking met gemeente Alkmaar, de BUCH-gemeenten, gemeente Hollands-Kroon en Circulair Westfriesland een livestream over het convenant. Hoe is het convenant tot stand gekomen en wat staat er in? Wat betekent dit voor de bouwsector en wat zijn de voordelen van het aansluiten bij het convenant? Jan Hoekema gaat in gesprek met Marrit van der Schaar (Provincie Utrecht), Merel Stolker (C-creators), Chandar van der Zande (Metabolic), Vincent Bakker (Ballast Nedam Development), Peter Kranenborg (Bolton Ontwikkeling) en Peter Hommes (Tervoort Egmond).

Kijk deze stream nu terug!

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

merel

Merel Stolker

Circulair bouwspecialist bij C-Creators
C-Creators heeft als doel het versnellen en opschalen van de transitie naar de circulaire economie. Vanuit C-Creators werkt Merel binnen de Metropoolregio Amsterdam aan het bevorderen van de transitie naar een circulaire economie.
profielfoto marrit (goede kwaliteit)

Marrit van der Schaar

Sr. projectleider versnelling woningbouw bij provincie Utrecht
Bij de Provincie Utrecht houdt Marrit zich bezig met het Convenant Duurzaam Bouwen en bijzondere woonvormen. Daarnaast adviseert Marrit als freelancer op het gebied van urban development, urban renewal en housing.
chandar

Chandar van der Zande

Cities consultant bij Metabolic
Circulaire gebiedsontwikkeling, circulair inkopen, nieuwe collaboratieve businessmodellen en beleidsanalye, het zijn een aantal onderwerpen waar Chandar zich dagelijks op focust bij Metabolic. Daarnaast is hij voorzitter van Wooncoöperatie de Warren, de eerste zelfbouw wooncoöperatie van Nederland, en stond hij in 2016 op de lijst ‘Duurzame jonge 100’.
Jan Hoekema

Jan Hoekema

Ondernemer en coach in verandermanagement
Voormalig Tweede Kamerlid van D66, dat zich bezighield met buitenlandse zaken, defensie, asielbeleid, binnenlands bestuur, herindelingen en burgemeestersbenoemingen. Voormalig burgemeester van Wassenaar en voormalig waarnemend burgemeester van Langedijk. En vandaag gespreksleider.
Profielfoto Peter Hommes Tervoort(2)

Peter Hommes

Directeur bouw bij Tervoort Egmond
Tervoort Egmond ontwikkelt, bouwt, transformeert en onderhoudt en is als echte regionale bouwer goed op de hoogte van bouwprojecten in de omgeving. Duurzaamheid en circulariteit komen steeds meer centraal te staan.
Vincent Bakker

Vincent Bakker

Head of marketing bij Ballast Nedam Development
Vincent is werkzaam als Head of Marketing bij Ballast Nedam Development. Ballast Nedam Development was de eerste gebiedsontwikkelaar in Nederland die, voor de gasloze wetgeving, overschakelde op uitsluitend gasloos bouwen. Daarnaast zijn er dit jaar grote stappen gezet rond natuur inclusief bouwen. Het Natuurhuis, een schaalbaar klimaatpositief rijtjeshuis gemaakt van biobased materialen, is de laatste aanwinst. Ballast Nedam is één van de aangesloten partijen bij het convenant en zet zich in om transities aan te jagen en het proces te versnellen.
Haag&Hof portret 27 Peter KRanenborg Bolton

Peter Kranenborg

Teamleider Bolton Ontwikkeling
Peter is aanjager van duurzaamheid en zet zich in voor de implementatie van circulariteit binnen Bolton. Heeft daar o.a. de Groene Menukaart ontwikkeld, die overzichtelijk laat zien welke opties er zijn om een woning milieuvriendelijker te maken, wat het kost en wat de milieu-impact is. Bolton richt zich nu en in de toekomst voortdurend op innovaties en verbeteringen. De wereld van de bouw verandert continu en nieuwe ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Bolton volgt alle vernieuwingen nauwkeurig met een scherp oog voor duurzaamheid.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.