Toerisme Tour: Bestemming onbekend – De staat van de sector Toerisme & Recreatie in Noord-Holland Noord

woensdag 4 november 2020, 14:00 uur

Dat 2020 een bijzonder jaar is, daar zijn we het allemaal over eens. Als we kijken naar de sector Toerisme & Recreatie is dit zeker het geval. Hoe staat het er op dit moment voor met deze sector? Thijs Pennink (Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) gaat hierover in gesprek met Jos Klerx, die als sectorspecialist Horeca & Recreatie bij Rabobank genoeg kan vertellen over de cijfers en ontwikkelingen binnen de sector. Ook gedeputeerde Ilse Zaal sluit aan bij dit gesprek. Hoe kijkt zij terug op de afgelopen periode en misschien nog wel belangrijker; hoe kijkt zij vooruit?

Daarnaast schuift Gerdina Krijger aan. Vanuit haar rol als Regiomanager Noord-Holland bij HISWA-RECRON weet zij als geen ander wat de gevolgen van deze uitdagende tijden op de vrije tijdssector zijn. De laatste tafelgast is Frank Spooren, directeur van VVV Texel. Hoe heeft hij de afgelopen periode beleeft? Wat zijn de belangrijkste lessen om mee te nemen in de toekomst? Je ziet het op woensdag 4 november om 14:00 uur bij NHNEXT, live vanuit Hotel Zuiderduin.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Thijs Pennink

THIJS PENNINK

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN (INCL. DMO HOLLAND BOVEN AMSTERDAM)
Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.
klerx2

JOS KLERX

SECTORSPECIALIST HORECA EN RECREATIE BIJ RABOBANK
Jos is Sectorspecialist Horeca & Recreatie bij de Rabobank en daarmee op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Hij weet je meer te vertellen over de laatste ontwikkelingen per branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.
_0002_Ilse Zaal

ILSE ZAAL

GEDEPUTEERDE PROVINCIE NOORD-HOLLAND
Na vijf jaar fractievoorzitter van D66 te zijn geweest is Ilse Zaal per 18 mei 2020 lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. In haar portefeuille zitten Economie, inclusief onderwijs en arbeidsmarkt, Landbouw en visserij, Dierenwelzijn, Bestuur, Europa en Recreatie en toerisme.
Gerdina Krijger

GERDINA KRIJGER

REGIOMANAGER HISWA-RECRON NOORD-HOLLAND EN FLEVOLAND
Gerdina Krijger is regiomanager bij HISWA-RECRON, brancheorganisatie voor het watersport- en recreatiebedrijfsleven in Noord-Holland en Flevoland. Denk hierbij aan jachthavens, vaarscholen en verhuurbedrijven, maar ook campings en bungalowparken en dagrecreatiebedrijven. HISWA-RECRON is per 1 j januari ontstaan na een fusie tussen HISWA Vereniging en RECRON.
Frank Spooren

FRANK SPOOREN

DIRECTEUR VVV TEXEL
Na 11,5 jaar Center Parcs in diverse commerciële functies, is Frank Spooren inmiddels alweer ruim 4 jaar directeur bij VVV Texel. Geboren en getogen in het zuiden van het land, gepokt en gemazeld in Rotterdam en Parijs. Nu verantwoordelijk voor het promoten van, volgens Google en Zoover, de populairste kustbestemming van Nederland.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Regiosafari Westfriesland

25 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Regiosafari De Kop

16 nov 2021
Toerisme & recreatie

Regiosafari Alkmaar

10 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Herstel in de horeca: wanneer Corona weer een biertje is

08 sep 2021
Toerisme & recreatie

Donkerte van de Wadden

19 jun 2021

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.