Volle kracht vooruit voor woningbouw in Westfriesland

woensdag 9 juni 2021, 15:00 uur

De handen ineen slaan om samen te werken aan een passende woning voor iedere woningzoekende in Westfriesland. In de NHNEXT livestream van 9 juni vieren we dat de provincie Noord-Holland, de 7 Westfriese gemeenten en marktpartijen daar hun handtekening onder zetten. De ondertekening is een vervolg op het Westfriese Woonakkoord dat de provincie en de gemeenten eind vorig jaar sloten en waarin afspraken en acties zijn gekoppeld aan de woonopgaven.

Gespreksleider Manja van der Weit praat met Cees Loggen, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Marjon van der Ven, wethouder Hoorn, en Peter Langenberg over de noodzaak om samen de uitdagingen op de woningmarkt aan te pakken.

Challenge
Kees Hermans, ondernemer en investeerder schuift aan om te vertellen waarom hij zijn pand beschikbaar stelt als proeflocatie voor een challenge gericht op innovatieve woonconcepten voor éénpersoonshuishoudens.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Cees Loggen

CEES LOGGEN

GEDEPUTEERDE WONEN PROVINCIE NOORD-HOLLAND
Cees Loggen, gedeputeerde Wonen, vertelt over het belang van regionale samenwerking bij de Westfriese woningbouwopgave en de rol die de provincie daarin speelt. Cees Loggen is gedeputeerde van provincie Noord-Holland voor Ruimtelijke ordening (inclusief Wonen), Water, Water als economische drager (WED), Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR).
Marjon-van-der-Ven

MARJON VAN DER VEN

WETHOUDER GEMEENTE HOORN
Marjon van der Ven, wethouder Wonen en Stadsontwikkeling vertelt hoe belangrijk het is om sneller en meer woningen te bouwen in Westfriesland. Zodat er zo snel mogelijk voor iedereen een geschikte woning beschikbaar komt. Daarvoor is een goede samenwerking onmisbaar! Marjon is sinds 2018 wethouder in de gemeente Hoorn. Naast Wonen heeft ze ook Financiën, Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Grondzaken in haar portefeuille.
Manja van de Weit

MANJA VAN DER WEIT

TEAMMANAGER OMGEVINGSTAKEN BIJ GEMEENTE KOGGENLAND
Manja is in het dagelijks leven Teammanager Omgevingstaken bij de gemeente Koggenland, gemeenteraadslid te Purmerend en Commissaris bij Univé NH. Vandaag leidt ze het gesprek over het Westfriese Woonakkoord.
DSC06730_Peter

PETER LANGEBERG

DIRECTEUR ZEEMAN VASTGOED
Peter Langeberg is eindverantwoordelijk voor hele reilen en zeilen van ZeemanVastgoed. Peter wordt nog altijd blij van zijn werk, projectontwikkeling. Van niets iets maken, met zijn team en zijn partners. Lange adem is vereist, evenals langetermijnvisie. Zijn vaders motto blijft eeuwig actueel: ‘Denkt aleer gij doende zijt en doende denkt dan nog.’

KEES HERMANS

ONDERNEMER & INVESTEERDER
Ondernemer en investeerder Kees Hermans is eigenaar van de Verlengde Lageweg 19 in Hoorn. Dit pand staat centraal tijdens de Woonchallenge, die wordt georganiseerd in het kader van het Woonakkoord Westfriesland. Kees speelde onder andere een belangrijke rol bij de ontwikkeling van De Blauwe Berg in Hoorn en is eigenaar van de formules Jamin en Multivlaai.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023
Tech & IT  Regionale ontwikkelingen

Kennissessie datacenters

13 apr 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.