Werkplaats digitaal ondernemen

woensdag 17 februari 2021, 16:00 uur

Ben jij MKB-ondernemer in Westfriesland en wil je jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst? Dan is de Werkplaats Digitaal Ondernemen misschien wel iets voor jou. Je gaat via de werkplaats samen met studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College aan de slag met automatisering, online marketing en het analyseren van data.

Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan kennis, geld en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Gevolg is dat digitalisering en dus de groei achterblijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Onderwijsinstellingen brengen binnen een nieuwe digitale werkplaats kennis in, over de huidige technieken en technologieën. MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

Heb jij een data-vraagstuk of -uitdaging en ben je klaar om een digitaliseringslag te maken of ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie over het project?

Kijk dan mee naar de online kick-off op woensdag 17 februari van 16.00 – 17.00 uur. Tijdens deze kick-off wordt door onze sprekers meer verteld over de Werkplaats Digitaal Ondernemen.

Samenwerking
Werkplaats Digitaal Ondernemen is opgestart vanuit een samenwerking van onder andere Hogeschool Inholland, Horizon College, de Westfriese Bedrijvengroep, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en ACE-incubator.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Petra Bijvoet

PETRA BIJVOET

PROJECTLEIDER STARTFASE WERKPLAATS DIGITAAL ONDERNEMEN
Petra Bijvoet is een zeer ervaren proces- en projectmanager in publiek private samenwerkingen. De laatste jaren in het bijzonder op het snijvlak van onderwijs, onderzoek en regio. Daarnaast is zij een gedreven dagvoorzittter en gespreksleider. Petra is aangesteld als projectleider namens Hogeschool Inholland voor de startfase van de Werkplaats Digitaal Ondernemen, waarbij zij samen met de onderwijscoördinatoren van Inholland en Horizon College en het Ontwikkelingsbedrijf NHN de voorbereiding en inrichting van de werkplaats vormgeeft.
Richard-Oerlemans-jan-2020-332

RICHARD OERLEMANS

VESTIGINGSDIRECTEUR HOGESCHOOL INHOLLAND ALKMAAR
Richard Oerlemans is de directeur van de locatie Alkmaar van hogeschool Inholland en het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica (TOI). Richard studeerde Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en is in het bezit van een MBA. Hij is sinds september 2019 werkzaam bij Hogeschool Inholland. Daarvoor werkte hij onder meer bij Fontys Hogeschool, Siemens, de Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein. Richard wil kansen benutten die studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar brengen, waarbij we samen leren en elkaar inspireren om nieuwe mogelijkheden te durven omarmen.
Willem Zijlstra

WILLEM ZIJLSTRA

DIRECTEUR BUSINESS DEVELOPMENT ROC HORIZON COLLEGE
Naast het voortdurend op zoek zijn naar antwoorden op (nog niet gestelde) toekomstgerichtevonderwijsvragen, ook verantwoordelijk voor Leven Lang Ontwikkelen èn maatwerk- en bedrijfsopleidingen. Het project MKB Werkplaats Digitaal Ondernemen is een prachtige uitwerking van het bovenstaande waarin de nog latente vraag vanuit het MKB omtrent digitalisering, door middel van externe gelden, pro-actief en door middel van samenwerking met vele regionale partners in een behoefte voorziet. Erg trots op het uiteindelijke product voor het MKB en erg blij met de regionale partners en de mooie samenwerking.
Arthur Helling

ARTHUR HELLING

WETHOUDER GEMEENTE HOORN
Economische Zaken, Toerisme en Stadspromotie, Ruimtelijke Ordening en de ontwikkeling van het Waterfront. Hij was al 17 jaar raadslid in Hoorn en daarbij van 2002 tot 2006 ook al wethouder bij de gemeente Hoorn. De laatste jaren werkte hij in Noord- en Zuid-Holland als regiomanager bij RECRON, de brancheorganisatie voor het recreatieve bedrijfsleven.
Hans Huibers goed

HANS HUIBERS

VOORZITTER WESTFRIESE BEDRIJVENGROEP
Hans Huibers is sinds 2016 voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, waar ruim duizend Westfriese ondernemers zich verenigd hebben verenigd.
Joost Reijmert

JOOST REIMERT

PROJECTLEIDER MKB DIGITAL WORKSPACE
Joost helpt startups en scaleups financieren en bouwen. Hij is een expert in business development en teambuilding en het omzetten van ideeën in business.
Eva Metz

EVA METZ

TEAMMANAGER IT OPLEIDINGEN VAN INHOLLAND ALKMAAR
Met onze Business IT & Management opleiding leiden wij IT’ers op die in staat zijn een brug te slaan tussen de bedrijfsvoering van een organisatie, en de IT die deze bedrijfsvoering ondersteunt. Als onderdeel van deze opleiding leren studenten te kijken naar bedrijfsprocessen, de knelpunten en verbeterpunten te analyseren en te adviseren over passende oplossingen. Voor studenten is het des te leuker als zij tijdens dit leertraject hun tanden kunnen zetten in échte bedrijfsprocessen en échte problemen, dus wij hopen op veel vragen via deze werkplaats.
Hendrik de Boer 2

HENDRIK DE BOER

OPLEIDINGSMANAGER BIJ ROC HORIZON COLLEGE
Daniel-Banis

DANIËL BANIS

TEAMLEIDER MKB STRATEGIE EN ACQUISITIE BIJ ONHN
Daniël Banis heeft de RVO-aanvraag voor de gemeente West-Friesland georganiseerd. ONHN is daarbij ondersteund door KplusV. Digitalisering en het gebruik van big data neemt een steeds belangrijkere rol bij zowel overheden en ondernemers. Het biedt ongekende vele mogelijkheden en geeft talent de kans om innovatieve diensten en producten te ontwikkelen. De doelstellingen van het dit initiatief dragen bij aan de bredere doelstelling om de economische kansen van deze regio optimaal te benutten en verder te brengen.
Bashar Al Badri

BASHAR AL BADRI

VERENIGINGSMANAGER BIJ DE WESTFRIESE BEDRIJVENGROEP
Bashar is Verenigingsmanager bij de Westfriese Bedrijvengroep. Als spin in het netwerk van 1000 ondernemers, verbindt hij ondernemers met elkaar en met overheden. Daarnaast trekt hij projecten gericht op uitdagingen waar ondernemers collectief mee te maken hebben. Denk aan verduurzaming van bedrijventerreinen, het vinden van geschikt personeel en in dit geval ook digitalisering.
Quinten Kempen

QUINTEN KEMPEN

STUDENT MARKETING AAN INHOLLAND ALKMAAR
Binnen het initiatief Werkplaats Digitaal Ondernemen gaat Quinten kijken of er vraag is binnen de desbetreffende omgeving en hoe deze vraag er dan uit ziet.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Podcast: kosteneffectieve online marketing

01 nov 2022
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.