Zorg voor herstel: het herstel van de zorg

woensdag 29 september 2021, 14:00 uur

Per 25 september zijn de COVID maatregelen wat versoepeld, er is weer meer mogelijk. Mensen komen weer een stapje dichterbij elkaar, de 1,5 maatregel is in sommige gevallen komen te vervallen. Toch moeten we elkaar ook de ruimte geven. Waar de een de draad weer moeiteloos oppakt heeft de ander hier meer hulp bij nodig. Zoveel mensen, zoveel meningen. Geef elkaar die ruimte om weer opnieuw met elkaar in contact te komen.

Hoe bouw je verder aan sociale cohesie binnen je gemeente? En welke ondersteuning kan een gemeente hierbij bieden aan inwoners en instanties?

In een reeks livestreams op initiatief van gemeenten in het kader Veerkracht en Herstel gaan we in deze NHNEXT-livestream in gesprek met wethouder Marjon van der Ven (Hoorn), zorgbestuurder Jolanda Buwalda (Omring), Marjolijn Dölle (WerkSaam) en Hein Blank (Adviesraad Sociaal Domein Koggenland).

Kunnen zij elkaar vinden aan tafel over wat sociale cohesie voor hen betekent en hoe de lokale overheid initiatieven kan ondersteunen?

Dit is de laatste livestream uit een serie van drie in samenwerking met de Veiligheidsregio. De eerdere streams op woensdag 30 juni en woensdag 8 september zijn terug te kijken onder de kop terugkijken op de hoofdpagina van NHNEXT.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Marjon van der Ven

WETHOUDER GEMEENTE HOORN
Als wethouder op het gebied van volksgezondheid, jeugdzorg, wonen en financiën staat Marjon van der Ven voor een beleid waarbij inwoners gezond en vitaal oud(er) kunnen worden, kunnen meedoen en zelf of met hulp een stap vooruit kunnen zetten. Om dat te bereiken is onze rol als gemeente gericht op samenwerking met een breed scala aan zorgpartners, het versterken van de arbeidsmarkt binnen de zorg en het stimuleren van de eigen kracht in mensen en hun omgeving.
DEF-1-Jolanda-Buwalda-20200293-lowres

Jolanda Buwalda

VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR OMRING
Na een studie Orthopedagogiek en Bestuurskunde en haar werk als directeur en bestuurder bij onder meer Bureau Jeugdzorg en bij de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra is Jolanda Buwalda sinds 2014 bestuurder bij Omring. Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in Westfriesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging, van behandeling tot revalidatie.
Hein-Blank

Hein Blank

VOORZITTER ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN KOGGENLAND
Als Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein bij Gemeente Koggenland zet Hein Blank zich in voor het behartigen van de belangen van de inwoners. Ook is Hein jarenlang werkzaam geweest in het sociaal-cultureel werk.

Marjolijn Dölle

DIRECTEUR WERKSAAM
Marjolijn Dölle is algemeen directeur van WerkSaam Westfriesland. WerkSaam helpt voor de 7 Westfriese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk.
Thijs-2

Thijs Pennink

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

Gerelateerde livestreams

Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2023: Winnaars aan het woord

12 feb 2024
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHN Business Awards 2022: Winnaars aan het woord

21 feb 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

17 jan 2023

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.