inspireert. live.

Lokale politiek en bedrijfsleven: Samenwerken aan een vitaal bedrijfsleven

WOENSDAG 9 Maart, 14.00 uur

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Aanleiding voor het Economisch Forum ‘Holland boven Amsterdam’ om aandacht te vragen voor belangen van ondernemers in de regio. 

Na de verkiezingen worden in de gemeenten nieuwe colleges van burgemeesters en wethouders gevormd met bijbehorende coalitieakkoorden. Reden om de economische belangen te benadrukken in een manifest, waarin we oproepen om als lokale politiek en bedrijfsleven de krachten te bundelen. Tijdens deze stream gaat Gerrit Valk (Interim directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) in gesprek met Friso de Zeeuw (Voorzitter van het Economisch forum ‘HbA’), Monique van der Voort (Regiosecretaris Koninklijke Metaalunie), Ralph van Soomeren (Directeur Rabobank Alkmaar e.o.),  Monique Stam-de Nijs (Voormalig wethouder gemeente Heerhugowaard) en Jelle Beemsterboer (Wethouder Gemeente Schagen) over het manifest.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

cropped-favicon.jpg

Gerrit Valk

Interim directeur bij Ontwikkelingsbedrijf NHN

Ontwikkelingsbedrijf NHN is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben, of het nou gaat om innoveren, vestigen of investeren.

Friso de Zeeuw

Friso de Zeeuw

Voorzitter Economisch Forum Holland boven Amsterdam

Friso kent een veelkleurige en langjarige loopbaan als professional. Zijn werkvelden zijn openbaar bestuur, gebiedsontwikkeling, omgevingsrecht, ruimtelijke economie, mobiliteit, woningmarkt, grondbeleid en vastgoed. Na zijn universitaire juridische opleiding aan de Vrije Universiteit was hij wethouder van de gemeente Monnickendam en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Hij werd hoogleraar Gebiedsontwikkeling en is nu actief als adviseur en bekleedt een tiental bestuursfuncties.

Monique3©NFP-190142-050

Monique van der Voort

Regiosecretaris Noordwest Koninklijke Metaalunie

Als regiosecretaris bij Koninklijke Metaalunie behartigt Monique in Noord-Holland de belangen van de maakindustrie, specifiek mkb-metaalbedrijven. Metaalunie is landelijk met bijna 15.000 aangesloten bedrijven de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. Monique is tevens voorzitter van de Technologiecoalitie Noord-Holland, lid van de Raad van Advies van Hogeschool Inholland Alkmaar en lid van het Economisch Forum HbA.

_0005_Ralph van Soomeren

Ralph van Soomeren

Directeur coöperatieve Rabobank Alkmaar e.o.

Sinds 6 jaar is Ralph Directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o. Daarvoor bekleedde hij de functie van directeur Bedrijfsmanagement bij Rabobank Utrecht en Rabobank Alkmaar e.o. Daarnaast is Ralph bestuurslid van Stichting De Waaier en lid van de Raad van Advies van Hogeschool Inholland Alkmaar.

Jelle Beemsterboer

Jelle Beemsterboer

Wethouder Ruimte & Economie van de gemeente Schagen

Jelle is wethouder in gemeente Schagen en geeft daarbij inhoud aan de portefeuilles: Recreatie & Toerisme, Ruimtelijke ordening, Landelijk gebied, Economische Zaken, Wonen en Volkshuisvesting. 

Monique Stam - de Nijs

Monique Stam-de Nijs

Voormalig wethouder bij Gemeente Heerhugowaard

Monique was tot voor kort wethouder Economische Zaken bij de gemeente Heerhugowaard (nu Dijk & Waard). Waar ze onder andere Duurzaamheid en het bedrijventerrein De Vaandel in haar portefeuille had. 

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X