Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders

Woensdag 3 februarI, 12.00 uur

Tijdens deze livestream worden deelnemers meegenomen in de veelbelovende, maar ook complexe wereld van circulair inkopen. Door inzichten vanuit aanbestedingsexperts met jarenlange ervaring die de belangrijkste uitgangspunten en tips voor jullie opsommen. Maar ook door verhalen en ervaringen van inkopers van regionale organisaties GP Groot en de Provincie Noord-Holland. Laat je bijpraten door mensen met kennis van zaken. Krijg een genuanceerder beeld bij de nieuwste duurzame trends, die een enorm potentieel kent. Hoor het panel in discussie gaan over spraakmakende stellingen. En keer terug naar je dagelijkse praktijk met bruikbare kennis. Want het is de hoogste tijd dat circulair inkopen breed wordt opgepakt!

Ben je na het kijken van deze livestream ook geïnspireerd door deze enthousiaste sprekers? We horen graag de mening van onze kijkers voor een artikel over circulaire economie. Wil je meedoen door enkele vragen te beantwoorden? Mail dan je naam en e-mailadres naar lbak@nhn.nl.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Godard Croon

Godard Croon

Consultant bij Copper8

Godard richt zich sinds 2013 volledig op het onderwerp circulair inkopen, en werkt sinds 2015 bij Copper8. Hij heeft zeer ruime ervaring met circulaire aanbestedingen binnen verschillende productgroepen en geeft regelmatig trainingen hierover. Ook is hij medeauteur van het handboek ‘Circulair inkopen in 8 stappen’.
Petra Muskens

Petra Muskens

Contractmanager bij Provincie Noord-Holland

Petra is contractmanager bij de Provincie en is vanuit die rol betrokken bij de circulaire aanbesteding van de Cruquiusbrug. De afgelopen jaren heeft zij veel geleerd over het onderwerp circulariteit en hoe dit het best mee te nemen in een uitvraag van een infra project. Na gunning van deze aanbesteding zal Petra deel uitmaken van het bouwteam, waarin de Provincie en aannemer gezamenlijk het meest circulair ontwerp zullen uitwerken. De ervaringen van Petra zal zij vertellen vanuit het perspectief van een aanbestedende dienst.

Hendrik de Vries

Hendrik de Vries

Consultant bij Copper8

Hendrik heeft jarenlange ervaring met circulariteit en circulaire aanbestedingen vanuit zijn eerdere rol (duurzaamheidscoördinator) bij Alliander. In 2019 startte hij bij Copper8 en is regelmatig betrokken bij circulaire aanbestedingen. Daarnaast heeft hij veel ervaring met het (online) modereren van groepen opgedaan en geeft regelmatig trainingen.

Nanda Pleging

Nanda Pleging

Manager Inkoop bij GP Groot

Nanda is manager inkoop bij GP Groot en al jaren betrokken bij het onderwerp circulair inkopen. GP Groot is als afvalinzamelaar en recycle partij (naast infra en brandstoffen) al jaren geleden geïnteresseerd geraakt in het onderwerp circulair economie. Daarin hebben zij een vooraanstaande rol gepakt. Als deelnemer aan de Green Deal Circulair Inkopen heeft GP Groot al in vele inkoopprojecten circulariteit een plek gegeven. Nanda deelt graag haar inzichten vanuit de bril van een inkoper uit de private sector.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.