NHN op de kaart in Den Haag – In gesprek met Daniel Koerhuis

NHN op de kaart in Den Haag – In gesprek met Daniel Koerhuis

DINSDAG 23 februarI, 14.00 uur

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, gaat de regio in gesprek met een aantal (kandidaat)-Kamerleden over hot topics in de regio Noord-Holland Noord.

Wonen in Noord-Holland Noord

De regio Alkmaar-Hoorn zet zich gezamenlijk in voor de versnelling van de regionale verstedelijkingsopgave. Noord-Holland Noord is trots op de totstandkoming van haar Woondeal. Deze deal behelst 60.000 nieuwe woningen in de regio. Het gaat hier om een versnelling van buitenstedelijk en binnenstedelijk bouwen van betaalbare woningen, gekoppeld aan de mobiliteitsopgave en het verbeteren van de omgevingskwaliteit. Onze regio biedt bijzonder potentieel om binnen het daily urban system van de MRA tot betaalbare en duurzame woningbouwversnelling te komen, binnen bestaand stedelijk gebied en nabij OV-knooppunten. Wij constateren dat onze regio met deze woningdeal een belangrijke bijdrage levert aan de nationale woningbouwopgave.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

cropped-favicon.png

Daniel Koerhuis

Tweede Kamerlid VVD

Daniel Koerhuis zit sinds 2017 namens VVD in de Tweede Kamer. Voor hij de landelijke politiek in ging werkte hij als ambtenaar in Brussel. Koerhuis staat bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op plek 19.

Koerhuis wil dat iedereen in Nederland een betaalbare woning kan vinden. “Een eigen huis is voor iedereen belangrijk, maar niet iedereen kan dat op dit moment vinden. Daarvoor moeten we 1 miljoen huizen bouwen de komende jaren.” Het motto van Koerhuis is niet voor niets: ‘Bouwen, Bouwen, Bouwen’.

In 2020 ontving Koerhuis de woondeal Noord-Holland Noord uit handen van wethouder Paul Verbruggen. Sindsdien heeft hij in de Tweede Kamer meerdere malen gesproken over de woningbouwopgave in onze regio en brengt hij de woondeal doorlopend onder de aandacht van de minister. Tijdens deze NHNEXT Livestream gaat de regio met hem in gesprek over het thema wonen, en op welke manier de samenwerking tussen Rijk en regio op dit thema verstevigd kan worden.

petervanoeveren

PETER VAN OEVEREN​

Directeur Projecten bij BPD

Ondertussen bijna 16 jaar werkzaam bij BPD (Bouwfonds gebiedsontwikkeling) als ontwikkelingsmanager/directeur projecten. Actief in de Regio Noord-Kennemerland / Regio Alkmaar / Kop van Noord-Holland en West-Friesland. BPD is in bijna elke gemeente van deze regio actief met gebiedsontwikkelingen, waarvan woningbouw de drager is. In de oude binnenstad tot uitbreidingen aan de randen van de stad of dorp. Mijn drijfveren in dit vak zijn ‘een woning voor iedereen’ en een leefomgeving ontwerpen waar heel fijn gewoond wordt door de kopers of huurders van onze huizen en waar de omgeving ook beter van wordt.

Paul verbruggen

Wethouder gemeente Alkmaar

Paul Verbruggen is wethouder namens de PvdA en heeft onder andere Wonen, Grondzaken en Regionale Samenwerking in zijn portefeuille.

Thijs Pennink

Gespreksleider

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.