inspireert. live.

NHN op de kaart in Den Haag – In gesprek met Rudmer Heerema e.a.

Vrijdag 26 februarI, 14.00 uur

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, gaat de regio in gesprek met een aantal (kandidaat)-Kamerleden over hot topics in de regio Noord-Holland Noord.

Noord-Holland Noord in Den Haag
Nederland staat de komende jaren voor een aantal nationale opgaven. Alle regio’s moeten hun steentje bijdragen aan de energietransitie, het oplossen van het woningtekort, het bevorderen van lokale werkgelegenheid en het behoud van talent in de eigen regio, en het verstevigen van onze positie op het gebied van innovatieve landbouw. De regio Noord-Holland Noord kan aan al deze opgaven een grote bijdrage leveren.

De kracht van de regio’s wordt op het Binnenhof nog wel eens onderschat. Hoe regio en het Rijk beter met elkaar kunnen samenwerken is een gesprek dat we op 26 februari gaan voeren met diverse regionale (kandidaat-)Kamerleden.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

cropped-favicon.png

Rudmer Heerema

tweede kamerLID VDD

Rudmer Heerema zit sinds 2013 namens de VVD in de Tweede Kamer. Heerma woont in Alkmaar en begon zijn politieke carrière hier in 2006, als fractievoorzitter van de VVD. In 2013 maakte hij de overstap naar de landelijke politiek. Bij de aankomende verkiezingen staat Heerema op plek 29.

De afgelopen periode heeft Heerema zich vaak uitgesproken over onderwerpen die voor de regio Noord-Holland Noord van belang zijn, waaronder de keuze voor de nieuwe locatie van de Europese School. Als Kamerlid was hij woordvoerder sport en onderwijs. Heerema ziet gelijkenissen tussen sport en politiek: “In de sport probeer je het beste uit jezelf te halen. Dat moet de politiek ook doen: mensen stimuleren om op zoek te gaan naar hun plafond en het maximale te geven.”

cropped-favicon.png

Harmen Krul

Fractievoorzitter CDA Den Helder

Harmen Krul (1994) is kandidaat voor het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Hij is bedrijfskundige en werkzaam als officier bij de Koninklijke Marine. Krul is tevens fractievoorzitter voor het CDA in de gemeenteraad van Den Helder.

cropped-favicon.png

Songül Mutluer

Wethouder gemeente Zaanstad

Songül Mutluer is wethouder in gemeente Zaanstad en geeft daarbij inhoud aan de portefeuilles: wonen, jeugdzorg, ouderenbeleid en minimabeleid. Ook is zij bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarnaast is zij kandidaat-Kamerlid voor PvdA.

cropped-favicon.png

Laura Bromet

Tweede Kamerlid GroenLinks

Laura Bromet is lid van de Tweede Kamer met GroenLinks. In de Tweede Kamer houdt zij zich bezig met Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit, Water en Economische Zaken. Hiervoor is ze o.a. raadslid en wethouder in gemeente Waterland geweest.

Jelle Beemsterboer

Jelle Beemsterboer

Wethouder gemeente Schagen

Jelle Beemsterboer is wethouder in gemeente Schagen en geeft daarbij inhoud aan de portefeuilles: Recreatie & Toerisme, Ruimtelijke ordening, Landelijk gebied, Economische Zaken, Wonen en Volkshuisvesting. Daarnaast is hij 1e loco burgemeester en kandidaat-Kamerlid voor CDA.

ThijsPennink

THIJS PENNINK

Gespreksleider

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X