inspireert. live.

NHNEXT Toerisme Tour: Bestemming (on)bekend – Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, juist nu!

woensdag 18 november 14.00uur

Inzetten op maatschappelijk en verantwoord en duurzaam ondernemen. Steeds meer toeristisch ondernemers zijn hier mee bezig. Maar waarom eigenlijk? En waarom juist nu? Monique Ooms stelt deze vragen als gespreksleider tijdens deze livestream aan verschillende ondernemers. Zo zijn Lotte Mol (Leerwerkrestaurant STOER) en Brigitte van Campen (Restaurant De Oude Keuken) aanwezig om deze vragen te beantwoorden. Beiden zijn ze eigenaresse van een organisatie die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om ervaring op te doen.

Ook Gidus Hopmans schuift aan bij de livestream. Hij is eigenaar van de unieke camping Het Bos Roept, dat gelegen is in het Robbenoordbos. Welke stappen heeft hij gezet om de camping zo duurzaam mogelijk te maken? En heeft hij tips voor ondernemers die ook de ambitie hebben om hun organisatie te verduurzamen?

Iemand die al jaren met duurzame organisaties werkt is Erik van Dijk, de directeur van Stichting KMVK en daarmee de duurzaamheidskenmerken Green Key & Blue Flag. Green Key is het grootste duurzaamheidsmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Wat maakt een organisatie duurzaam? En hoe kunnen ondernemers zelf aan de slag?

Je ziet het op woensdag 18 november om 14:00 uur, live vanuit De Oude Keuken.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Monique-Ooms--

monique Ooms

Gespreksleider

Monique Ooms is van alle markten thuis. Ze is van huis uit communicatieadviseur, maar heeft zich van daaruit gespecialiseerd tot gespreksleider, debatleider, dagvoorzitter, interviewer, presentator en tekstschrijver. Ze werkt voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren waar zij door haar natuurlijke nieuwsgierigheid kennis vergaarde over een groot aantal onderwerpen.
_0001_Lotte Mol

Lotte Mol

Eigenaresse leerwerkrestaurant STOER to Go en Stoer Food Factory

Lotte Mol is eigenaresse van leerwerkrestaurant Stoer to Go en Stoer Food Factory. Hier geeft ze veel mensen een kans om ervaring op te doen, hun vaardigheden te verbeteren en zo hun weg in de wereld te vinden.
_0002_Brigitte van Campen

Brigitte van Campen

Oprichter & directeur De Oude Keuken

Brigitte van Campen is oprichter en directeur van Restaurant De Oude Keuken (DOK). Dit restaurant wordt onder andere gerund door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en is daarnaast gevestigd op het terrein van Landgoed Duin &Bosch, tevens GGZ Parnassia NH. DOK is een sociale onderneming gericht op het creëren van maatschappelijke impact.

_0003_Gidus Hopmans

Gidus Hopmans

Eigenaar van camping Het Bos Roept!

Gidus Hopmans is eigenaar van camping Het Bos Roept! Deze bijzondere kampeergelegenheid in Slootdorp gebruikt o.a. zonneboilers om water mee op te warmen en vangt hemelwater op. Ze passen duurzaam materiaal toe en alles wat zij aanleggen op de camping is zoveel mogelijk circulair. Ze denken nu al na over het afbreken over 30 jaar zodat we geen afval hebben.  

_0004_Erik van Dijk -

Erik van Dijk

Directeur van Stichting KMVK

Erik van Dijk is directeur van Stichting KMVK, een samenwerkingsverband van HISWA Recron, KHN en ANWB. Hij is in Nederland National Operator van twee programma’s die zich op de toeristische sector richten, namelijk Green Key en Blue Flag. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Green Key en Blue Flag zijn onderdeel van de internationale NGO FEE International.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X