inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Ondernemers produceren circulair energie: Een business case die werkt!

Maandag 1 februarI, 12.00 uur

Het Energy Innovation Park in Alkmaar biedt bedrijven uit de energiebranche de ruimte om te groeien in een omgeving met nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het biedt een ‘state-of-the-art’ infrastructuur dat onderdeel is van de gasrotonde in Noordwest-Europa. Tijdens deze NHNEXT uitzending schuiven verschillende ondernemers aan die gebruik maken van het Energy Innovation Park.

Allereerst schuift Frank Brandsen vanuit New Energy Coalition (NEC) aan om meer te vertellen over SCW Systems, een bedrijf dat zich focust op Superkritisch (Water) Vergassen. Op het Energy Innovation Park staat ’s werelds eerste industriële superkritisch biomassa vergasser. Daarnaast is ook Hans van der Weijden van Sustenso aanwezig. Sustenso zet groen afval met minimale CO2-footprint om in groene grondstoffen zoals groen gas, microbiële biomassa en voedingsstoffen.

Een bedrijf dat hun klanten informeert, begeleidt en faciliteert in duurzaam ondernemen is GP Groot. Ronald Balvers zal meer vertellen over GP Groot samen met klanten de klimaatimpact probeert te verkleinen.

Ben je na het kijken van deze livestream ook geïnspireerd door deze enthousiaste sprekers? We horen graag de mening van onze kijkers voor een artikel over circulaire economie. Wil je meedoen door enkele vragen te beantwoorden? Mail dan je naam en e-mailadres naar lbak@nhn.nl.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Jeroen van Wetten

Jeroen van Wetten

Programmamanager Sterk Technisch Onderwijs Noord-Kennemerland

Jeroen van Wetten is afgestudeerd ecoloog/bioloog en ongeveer 20 jaar actief geweest in Internationale Natuur- en Milieubescherming en Ontwikkelingssamenwerking. Op dit moment is hij naast Programmamanager Sterk Technisch Onderwijs Noord-Kennemerland ook coördinator ISK-onderwijs bij PCC-Alkmaar.

Frank Brandsen

Frank Brandsen

Business Developer bij New Energy Coalition

Frank Brandsen is Business Developer bij New Energy Coalition en is betrokken bij de ontwikkelingen van het groen gas cluster in Alkmaar. SCW speelt hier een vooraanstaande rol in de innovatieve vergassingstechnologie.

hans-van-der-weide

Hans van der Weide

CEO Sustenso

Xandre 1

Alexandre Zandbergen

Operations Manager bij Investa

Alexandre Zandbergen is in in 2016 gestart als Operations Manager van InVesta, waar hij verantwoordelijk is voor de inrichting en bouw van de nieuwe locatie van InVesta op de Boekelermeer te Alkmaar. Daarvoor heeft hij 10 jaar gewerkt bij TAQA en was betrokken bij de inkoop en constructie van de pijpleidingen en de gasbehandelingsinstallatie van Gasopslag Bergermeer en (her)ontwikkeling van verschillende bestaande en nieuwe projecten binnen TAQA.

Ronald Balvers

Ronald Balvers

Directeur GP Groot Recycling

Ronald Balvers is 11 jaar werkzaam bij GP Groot/Sortiva in verschillende functies. Zijn huidige functie is Directeur van GP Groot Recycling. Sinds 2019 biedt GP Groot met het concept Circulairinbedrijf.nl uit herwonnen grondstoffen geproduceerde producten aan en helpt het andere ondernemingen daarmee een start met circulair ondernemen te maken. GP Groot inzameling en recycling zijn naast GP Groot brandstoffen en oliehandel en GP Groot infra en engineering bedrijfsonderdelen van GP Groot groep.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X