inspireert. live.

Poort van Hoorn

maandag 31 mei, 16.15 uur

Op maandag 31 mei om 16:15 uur staat NHNEXT in het teken van de Poort van Hoorn. Wat staat er te gebeuren in het gebied en welke kansen zijn er voor ondernemers, ontwikkelaars en beleggers? De tafelgasten van vandaag vertellen je meer over de (stedelijke) ontwikkelingen en de kansen in de Poort van Hoorn.

In mei 2021 hebben de Gemeente Hoorn, Provincie Noord-Holland, NS Stations en ProRail de samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor de Poort van Hoorn getekend. In deze overeenkomst maken de partners afspraken over de realisatie van het stedenbouwkundig plan voor het gebied rondom het station van Hoorn. De samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal; de kroon op ruim twee jaar intensief samenwerken.

In deze NHNEXT uitzending worden de bestuurders van de vier partners geïnterviewd door Robert Jan Knook. Aan tafel zitten Cees Loggen (Gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Samir Bashara (Wethouder Gemeente Hoorn), Anneke de Vries, (Lid van Raad van Bestuur NS en Directeur Stations) en Harro Homan (Regiodirecteur Randstad Noord ProRail). Ze gaan in gesprek over de ontwikkeling van de Poort van Hoorn en het belang van deze ontwikkeling voor stad en regio.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Robert Jan Knook

Robert-Jan Knook

Gespreksleider

Robert-Jan Knook leidt het tafelgesprek. Hij is nieuwslezer bij het ANP, presentator en ondernemer. Met zijn bedrijf KNOOK verzorgt hij uiteenlopende mediaproducties, zoals films en het tv-journaal.

Cees Loggen

Cees Loggen

Gedeputeerde Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde voor Ruimtelijke ordening (incl. wonen), Water en CPMR. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid in Zaanstad, waar hij tot 2006 ook wethouder was (financiën, sport, stadsbeheer, vaarwegen). Cees Loggen was vanaf 2007 lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en fractievoorzitter van de VVD. Tot 2014 was hij wethouder in Haarlemmermeer (ruimtelijke ordening, verkeer, luchthaven, verstedelijking). Ook was hij algemeen directeur bij Kindzorg/Freekids in Zaandam.

Samir Bashara

Samir Bashara

Wethouder gemeente Hoorn

Samir Bashara is al zeven jaar wethouder bij gemeente Hoorn. In zijn portefeuille heeft hij de onderwerpen Verkeer, vervoer en parkeren, de ontwikkeling van de Poort van Hoorn, Duurzaamheid, Onderwijs en preventief jeugdbeleid en Kunst, cultuur, erfgoed en monumenten. Bashara is lid van het landelijk partijbestuur van GroenLinks. In 2020 is hij uitgeroepen tot Beste Jonge Bestuurder (onder 40 jaar). In deze verkiezing werd hij geroemd voor zijn handelen rondom het dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald.

Amsterdam, 5 juni 2020
Anneke de Vries
Ld Raad van Bestuur NS
Amstel Station
Nederlandse Spoorwegen
Foto Felix Kalkman

Anneke de Vries

Lid van Raad van Bestuur NS en Directeur Stations

Anneke de Vries is directeur Stations en lid van de RvB van NS. In haar rol is ze onder andere verantwoordelijk voor de 400 stations in Nederland. NS Stations heeft als doel om samen met ProRail en diverse partners stations van wereldklasse en bijbehorende stationsomgeving te realiseren met een goede reizigerswaardering. De stations dragen dan ook bij aan de integrale ontwikkeling van de mobiliteit en de economische en ruimtelijke ontwikkeling van Nederland. Dit sluit nauw aan bij de ambitie van NS om Nederland duurzaam bereikbaar te maken voor iedereen. In 2018 ontving ze de Green Leader Award, omdat ze de wereld graag cooler koeler wil maken.

Harro Homan

Harro Homan

Regiodirecteur Randstad Noord ProRail

Harro Homan is regiodirecteur bij ProRail. Hij werkte eerder bij de provincie Noord-Brabant, de provincie Utrecht en als directeur corporate affairs bij Essent. Voordat hij bij ProRail aan de slag ging was hij hoofd public affairs bij de gemeente Amsterdam.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X