inspireert. live.

TechValley: Making the future

woensdag 8 december, 14.00 uur

Noord-Holland Noord kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. Voor deze bedrijven is ‘Smart Industry’ de normaalste zaak van de wereld en zij realiseren zich dat je sterker staat door samen te werken.

Binnen TechValley staan 10 ambitieuze bedrijven en hun innovatieprojecten centraal. Samen met studenten, lectoren en docenten van Inholland werken deze bedrijven aan nieuwe technologieën en toepassingen. In speciale werkgroepen wisselen deelnemers kennis, inzichten en ervaringen uit. De ‘lessons learned’ worden gezamenlijk geëvalueerd en verwerkt in de lesstof van Inholland.

Volgend jaar krijgt Inholland Alkmaar een eigen fieldlab. Het Fieldlab Techvalley-NH krijgt een plek in het vernieuwde innovatielab op de campus van Inholland Alkmaar. Richard Oerlemans (vestigingsdirecteur Inholland Alkmaar) vertelt meer over deze praktijkgerichte leergemeenschap waar de professionals van morgen opgeleid worden. Daarnaast gaan we in gesprek met Jack Kistemaker, directeur bij HGG, een van de TechValley bedrijven die vanaf het begin nauw betrokken is bij het project. Ook zit José Laan aan tafel, met Parbleu gaat zij mede over de dagelijkse projectmanagement van TechValley. Onder leiding van Waronne Sint gaan zij samen het gesprek aan.

TechValley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim 35 Noord-Hollandse machinebouwers (het TechnoSpitsen netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in TechValley zijn 10 Noord-Hollandse Machinebouwers, Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord die de penvoerder is. Voor het dagelijkse projectmanagent heeft het ontwikkelingsbedrijf Parbleu ingehuurd. Techvalley is mede gefinancierd door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Provincie Noord-Holland.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Waronne Sint

Waronne sint

TEAMLEIDER MARKETING & PUBLIC AFFAIRS BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN

Waronne is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar zo o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Vandaag schuift ze aan als gespreksleider van deze livestream.

Richard-Oerlemans-jan-2020-332

Richard OErlemans

vestigingsdirecteur Hogeschool inholland alkmaar & directeur techniek, Ontwerpen en informatica

Richard is sinds 2019 werkzaam bij Hogeschool Inholland, daarvoor heeft hij o.a. gewerkt bij Fontys Hogeschool, Siemens, de Vrije Universiteit Amsterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein. Richard wil kansen benutten die studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar brengen, waarbij we samen leren en elkaar inspireren om nieuwe mogelijkheden te durven omarmen.

HGG2_ 2796_NL

jack kistemaker

directeur hgg

Jack is directeur bij HGG, specialist in het 3D-profileren van staal. Sinds 1985 is HGG wereldleider op het gebied van robot-snijoplossingen voor de zware metaalindustrie en worden hun machines over de hele wereld gebruikt. Het bedrijf heeft een enorme groei ambitie en wil deze realiseren door steeds te verbeteren en te innoveren.

bruiloft Barry en Jose

josé laan

Mede-eigenaar Parbleu & projectmanagement TechValley-NH

Parbleu begeleidt individuele mbk-maakbedrijven en samenwerkingsverbanden bij het ontwikkelen en realiseren van waardevolle innovaties. Parbleu verzorgt het dagelijkse projectmanagement van TechValley. 

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X