inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Textiel: Repareer de klantrelatie!

maandag 7 februari, 16.00 uur

Nederland moet in 2030 naar 50% circulair gebruik van grondstoffen. Wat vraagt dat van de textielsector? En vooral, hoe zijn ondernemers in onze regio hier mee bezig?

Thijs Pennink (oud-directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) gaat het gesprek aan met Barbara van Leyen (Eigenaar bij Tally-ho), Noor Figdor (Trainer bij CIRCO Hub Noord-Holland en oprichter Feelou), Danique Gunning (MUD jeans) en Caroline Beelen (GO!-NH en eigenaar BambooBaby). Welke manieren gebruiken deze ondernemers om hun milieu-impact te verminderen? Hoe kijken zij vooruit en hoe zetten zij circulair ondernemen in om de klantrelatie te versterken? Ook komt het recht op reparatie er snel aan, hoe verandert dat de textiel sector? Welke kansen brengt dit met zich mee? Samen gaan ze in gesprek over de kansen en nieuwe verdienmodellen van circulair ondernemen en welke programma’s hierbij kunnen ondersteunen.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Thijs Pennink

Thijs Pennink

OUD-DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN

Ontwikkelingsbedrijf NHN helpt ondernemers en werkt samen aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. Inmiddels heeft Thijs afscheid genomen van Ontwikkelingsbedrijf NHN als directeur maar blijft hij zich inzetten rondom de energietransitie en innovatie in de regio.

Barbara-van-Leyen

Barbara van Leyen

Eigenaar bij Tally-ho

Tally-ho heeft 6 fysieke winkels in Noord-Holland en een webshop. Ze merken dat circulair steeds belangrijker wordt en hebben als focus om elk jaar minstens 10% te verduurzamen. Dit doen ze door vintage kleding te verkopen, afval te recyclen en zo veel mogelijk kleding en accessoires van biologisch en circulair materiaal in te kopen. Leveranciers die nog niet overgestapt zijn op duurzame materialen proberen ze wakker te schudden, om zo de hele keten duurzaam in te richten.

Noor-Figdor

Noor Figdor

Trainer bij CIRCO Hub Noord-Holland en oprichter Feelou

CIRCO Hub Noord-Holland helpt MKB in de regio om aan de slag te gaan met het (her)ontwerpen van een circulair product of dienst, inclusief businessmodel. Door samenwerking binnen de keten, maakt CIRCO mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is. Naast trainer bij CIRCO Hub heeft Noor Felou ontwikkelt, een bh die ondersteuning biedt gedurende alle fasen van het vroege moederschap. Het kopen (en weggooien) van bh’s in verschillende soorten en maten wordt zo overbodig waardoor er minder bh’s en grondstoffen worden verspild.

Caroline B.2

Caroline Beelen

GO!-NH en BambooBaby

GO!-NH is een serie groeiversnellingsprogramma’s van de provincie Noord-Holland die innovatieve, duurzame startups en MKB’ers ondersteunen bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten. Met BambooBaby wil Caroline wasbare luiers voor iedereen toegankelijk maken. 

Danique

Danique Gunning

MUD Jeans

Om de kledingindustrie radicaal te veranderen is MUD jeans opgericht, een circulair denim brand dat laat zien dat het anders kan. Zo worden niet alleen alle mensen in de keten eerlijk betaald maar worden de broeken ook van onbespoten biologisch katoen gemaakt. Bovendien bestaat iedere jeans voor veertig procent uit gerecycled denim. Na gebruik worden de jeans gerecycled en zo wordt voorkomen dat deze duurzame grondstof op de afvalhoop belandt.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X