inspireert. live.

Toerisme Tour: Bestemming onbekend – De staat van de sector Toerisme & Recreatie in Noord-Holland Noord

woensdag 4 november 14.00 uur

Dat 2020 een bijzonder jaar is, daar zijn we het allemaal over eens. Als we kijken naar de sector Toerisme & Recreatie is dit zeker het geval. Hoe staat het er op dit moment voor met deze sector? Thijs Pennink (Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) gaat hierover in gesprek met Jos Klerx, die als sectorspecialist Horeca & Recreatie bij Rabobank genoeg kan vertellen over de cijfers en ontwikkelingen binnen de sector. Ook gedeputeerde Ilse Zaal sluit aan bij dit gesprek. Hoe kijkt zij terug op de afgelopen periode en misschien nog wel belangrijker; hoe kijkt zij vooruit?

Daarnaast schuift Gerdina Krijger aan. Vanuit haar rol als Regiomanager Noord-Holland bij HISWA-RECRON weet zij als geen ander wat de gevolgen van deze uitdagende tijden op de vrije tijdssector zijn. De laatste tafelgast is Frank Spooren, directeur van VVV Texel. Hoe heeft hij de afgelopen periode beleeft? Wat zijn de belangrijkste lessen om mee te nemen in de toekomst? Je ziet het op woensdag 4 november om 14:00 uur bij NHNEXT, live vanuit Hotel Zuiderduin.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

2sept_0003_Thijs Pennink

Thijs Pennink

directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN (incl. DMO Holland boven Amsterdam)

Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN en werkt daarmee aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. ONHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.
klerx2

Jos Klerx

sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank

Jos is Sectorspecialist Horeca & Recreatie bij de Rabobank en daarmee op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Hij weet je meer te vertellen over de laatste ontwikkelingen per branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.
ilsezaal

Ilse Zaal

Gedeputeerde provincie Noord-Holland

Na vijf jaar fractievoorzitter van D66 te zijn geweest is Ilse Zaal per 18 mei 2020 lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. In haar portefeuille zitten Economie, inclusief onderwijs en arbeidsmarkt, Landbouw en visserij, Dierenwelzijn, Bestuur, Europa en Recreatie en toerisme.
Gerdina Krijger

Gerdina Krijger

Regiomanager HISWA-RECRON Noord-Holland en Flevoland

Gerdina Krijger is regiomanager bij HISWA-RECRON, brancheorganisatie voor het watersport- en recreatiebedrijfsleven in Noord-Holland en Flevoland. Denk hierbij aan jachthavens, vaarscholen en verhuurbedrijven, maar ook campings en bungalowparken en dagrecreatiebedrijven. HISWA-RECRON is per 1 j januari ontstaan na een fusie tussen HISWA Vereniging en RECRON.
Frank Spooren

Frank Spooren

Directeur VVV Texel

Na 11,5 jaar Center Parcs in diverse commerciële functies, is Frank Spooren inmiddels alweer ruim 4 jaar directeur bij VVV Texel. Geboren en getogen in het zuiden van het land, gepokt en gemazeld in Rotterdam en Parijs. Nu verantwoordelijk voor het promoten van, volgens Google en Zoover, de populairste kustbestemming van Nederland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X