inspireert. live.

Tulpen boven Amsterdam: Boekenbal

NHNEXT verklaart het tulpenseizoen voor geopend!

Vrijdag 16 april, 14:30 uur

Tijdens de NHNEXT livestream op 16 april wordt het prentenboek Tulipa feestelijk gelanceerd en gaan we het hebben over de geschiedenis van de tulp. Daarnaast brengt niemand minder dan Tim Knol een muzikale ode aan de tulp.

Wat weten we eigenlijk over de geschiedenis van de tulp? Ron Wolters, de gespreksleider van vandaag, vraagt Kees Vriend het hemd van het lijf. Kees Vriend is directeur van het Land van Fluwel. Hij vertelt ons graag meer over de prachtige locatie en de mooie geschiedenis van de tulp.

Daarnaast zitten ook Liesbeth Rood en Leontine Gaasenbeek aan tafel. Beiden hebben gewerkt aan het sprookjesachtige prentenboek Tulipa. Liesbeth als schrijfster en Leontine als illustrator. Hoe is het idee voor het maken van dit prentenboek ontstaan? En hoe zijn zij met het Land van Fluwel in contact gekomen?

We zitten vandaag op de mooie locatie ’t Bullekroffie in de Oude Sluis. Gastdame van vandaag, Anneke Tiel, zit ook aan tafel. Zij kan ons meer vertellen over hoe zij samen met haar man van een mini-camping in de boomgaard van het melkveebedrijf van haar schoonouders de mooie locatie ’t Bullekroffie heeft gevormd. Kijk je mee op vrijdag 16 april om 14:30 uur?

Prentenboek TULIPA: Een kleurrijke, avontuurlijke reis door de geschiedenis van de tulp

Moes, de muzikant in het leger van Sultan Süleyman vindt in de bergen van Tian Shan de mooiste bloem die hij ooit gezien heeft. Die moet hij meenemen voor de paleistuin van zijn baas, want de Sultan is dol op bloemen. Dit is het begin van de reis van Moes, maar ook van de reis Tulipa. Van China naar Turkije, via Oostenrijk naar de Hollandse kust. Het verhaal van de tulp als een sprookje: magisch, spannend, grappig, met hoogte- en dieptepunten met boeven en helden en een happy end.

Wil je het prentenboek TULIPA bestellen? Dat kan hier!

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Ron Wolters. Foto Natasja van der Woude

Ron Wolters

Presentator

Ron Wolters is jarenlang directeur van Theater De Willem in Papendrecht en daarna Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk geweest. Op dit moment doet hij advies- en interimwerk in museum, theater en evenementen en is daarnaast lid van de Adviesraad van DMO Holland Boven Amsterdam
(foto door Natasja van der Woude).

Kees Vriend - juiste foto

Kees Vriend

Directeur van Avonturenpark Land van Fluwel

Kees Vriend is naast directeur van het Avonturenpark Land van Fluwel ook singer-songwriter en een creatieve duizendpoot.

Liesbeth Rood

Liesbeth Rood

Theatermaker en schrijfster

Liesbeth Rood is theatermaker en schrijfster. Ze woont in Haarlem met haar gezin, maakt locatietheatervoorstellingen met tgLAVA en is dol op tulpen. Tulipa is haar 5e prentenboek.

Leontine Gaasenbeek

Leontine Gaasenbeek

Illustrator

Leontine Gaasenbeek is illustrator en mede-eigenaar van De Boer Illustraties. Ze volgde diverse tekenopleidingen en haar illustraties vallen vooral op door kleurgebruik en het spel tussen licht en donker.

Anneke Tiel

Anneke tiel

Mede-eigenaar van 't bullekroffie

Wat begon als een mini-camping in de boomgaard bij het melkveebedrijf van haar schoonouders heeft Anneke Tiel samen met haar man Cor uit laten groeien tot een ‘loeiend goed verblijf’ in vakantiehuizen, groepsaccomodaties en een vergaderlocatie waar 100% gericht wordt op vriendelijke gastvrijheid. Hierbij doen zij hun roots, de grasspriet, de natuur en de koeien, alle eer aan.

6D1304F9-300C-4EBF-AF3D-FF04E481DA1D

Tim Knol

Singer-songwriter

Tim Knol is een singer-songwriter uit Hoorn die in 2010 op 20-jarige leeftijd doorbreekt met zijn single ‘Silverman Hotel’. Deze is afkomstig van het titelloze debuutalbum dat in januari 2010 uitkomt.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X