inspireert. live.

Van nuchterheid naar topsportmentaliteit

De wijze lessen van Robert Eenhoorn - AZ

DINSDAG 27 oktober 14.00 uur

Als ex-topsporter / topcoach en huidig Algemeen Directeur van AZ weet Robert Eenhoorn dat mentaliteit in zowel de topsport als in het bedrijfsleven een belangrijke factor is. Hij kijkt altijd kritisch naar de underdog positie en zorgt ervoor dat hij bovenaan staat.

Doen de ondernemers in Noord-Holland Noord dit genoeg of moeten zij groter denken? En welke lessen kan het bedrijfsleven leren uit de topsport en de bijbehorende mentaliteit? Juist in deze tijd is het belangrijk om die topsportersmentaliteit te gebruiken om tegenslagen om te buigen naar kansen.

Robert gaat hierover in gesprek met Ger Welbers (Directeur Alkmaar Marketing). Ook praten zij over AZ, de rol die AZ vervult in de regio en o.a. de inclusiviteit in het team. Kan het bedrijfsleven daar ook nog iets van leren?

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Ger Welbers

Ger Welbers

Directeur Alkmaar Marketing

Ger Welbers is sinds 1 februari 2020 Directeur van de stichtingen Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland. Alkmaar Marketing is de citymarketing organisatie voor (regio) Alkmaar en VVV Hart van Noord-Holland is de organisatie die bezoekers enthousiasmeert over de bezienswaardigheden, activiteiten, gebieden en evenementen in Noord-Holland Noord. Ger is eerder Commercieel Directeur geweest van o.a. NH Media en AT5.
Robert

Robert Eenhoorn

Algemeen Directeur AZ

Robert Eenhoorn is een voormalig tophonkballer en honkbalcoach en huidig Algemeen Directeur van AZ. Als één van de beste Nederlandse honkballers stond hij jarenlang als vaste korte stop in Oranje en was hij de zevende Nederlander die het tot de hoogste afdeling van de Amerikaanse Major League bracht. Nadat hij ook coach is geweest van het Nederlandse team is hij overstapt naar de bestuurlijke kant van de topsport, waar hij uiteindelijk bij AZ als Algemeen Directeur terecht kwam.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X