inspireert. live.

Tijd voor veerkracht & herstel

woensdag 30 JUnI, 15.00 uur

Het bestrijden van een pandemie is niet iets dat dagelijks voorkomt en crisisorganisaties hebben in de afgelopen anderhalf jaar dit zo goed mogelijk aangepakt. Nu we weer wat meer vooruit kunnen kijken is het tijd voor veerkracht & herstel. Wat betekent deze fase voor de lokale gemeenschap?

Binnen deze fase is het namelijk zo dat de overheid een grotere rol gaat spelen en de crisisorganisaties een kleinere. Wat kunnen we hierin van de overheid verwachten? Hoe organiseer je het gesprek met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties?

Dat is precies waar we het tijdens deze NHNEXT livestream over gaan hebben. Burgemeesters Rian van Dam en Paul Depla, directeur Veiligheidsregio Krishna Taneja en sociaal ondernemer Kevin Korthagen gaan met elkaar het gesprek aan. Hoe kunnen zij de impact van de pandemie in kaart brengen in hun eigen gemeente en zorgen voor herstel?

Dit is de eerste livestream van een serie in samenwerking met de Veiligheidsregio. Na de zomer zullen er meer livestreams volgen.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

burgemeester Rian van Dam verticale afbeelding ©HollandsKroon - kopie

Rian van Dam

Burgemeester van Hollands Kroon

Rian van Dam is een Nederlandse bestuurder en politica van de PvdA. Sinds 12 februari 2019 is zij burgemeester van de gemeente Hollands Kroon. Zij is namens het Algemeen Bestuur van de veiligheidsregio voorzitter van de regionale projectgroep Veerkracht en Herstel.

Paul Depla

Paul Depla

Burgemeester van Breda

Paul Depla is een Nederlandse bestuurder en politicus van de PvdA. Sinds 16 maart 2015 is hij burgemeester van de gemeente Breda. Eerder was hij burgemeester van de gemeente Heerlen en wethouder van de gemeente Nijmegen. Paul Depla is voorzitter van de VNG commissie Sociale impact Covid-19. Deze commissie roept gemeenten en rijk op om gezamenlijk te werken aan een langetermijnagenda zodat de samenleving versterkt uit de coronacrisis kan komen.

Krishna Taneja

Krishna Taneja

Directeur Veiligheidsregio

Krishna Taneja is directeur van de Veiligheidsregio en regionaal commandant van de brandweer. Taneja heeft voorafgaand aan zijn huidige functie bij TNO een carrière bij de politie doorlopen. Hij was enige jaren afdelingshoofd in Heerhugowaard  en vervolgens districtschef in de regio Hollands Midden. Later werd hij adviseur van de nationale korpschef op het gebied van terrorisme en crisis.

Kevin Korthagen

Kevin Korthagen

Mede-oprichter bij L!NK

Kevin Korthagen is mede-oprichter en meewerkend voorman van Stichting L!NK. L!NK is partner in maatschappelijke projecten. Waaronder voorlichting en preventie voor jongeren en hun ouders, ondersteuning voor vrijwilligersinitiatieven, sociale projecten en evenementen.

Thijs 2

Thijs Pennink

Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X