inspireert. live.

Waarde creëren met (big) data & AI:
kansen voor de regio

DINSDAG 30 juni 14.00 uur

Data Science Alkmaar (DSA) is een platform voor innovatie waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit en het regionale bedrijfsleven intensief samenwerken (‘triple helix’) en goed zicht krijgen op de kansen die big data en kunstmatige intelligentie bieden. De Vrije Universiteit Amsterdam zorgt hierbij voor een wetenschappelijk en onafhankelijk kader. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, betreft het werkgebied van DSA de gehele regio Noord-Holland Noord. Uitgangspunt is het gezamenlijk belang van ondernemers, overheden en onderwijs: regionale groei en ontwikkeling middels de meest relevante innovatie van dit moment: (big) data en artificial intelligence. Laat je wegwijs maken, inspireren, motiveren, adviseren en begeleiden door Data Science Alkmaar. DSA organiseert webinars/colleges en workshops. Projecten kunnen worden aangegaan met de Vrije Universiteit.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Rob Marijn portret - 2019

Rob Marijn

Communicatie Data science alkmaar

Rob Marijn is al 35 jaar werkzaam in de creatieve industrie. Hij verdiende zijn sporen bij diverse bureaus in Amsterdam en werkte daarna 17 jaar als directeur/eigenaar van RAADHUIS creative agency. Nu werkt hij zelfstandig en geeft vorm & inhoud aan diverse projecten en nieuwe initiatieven. Hij verzorgt de communicatie van Data Science Alkmaar sinds 2014.
Frans Feldberg Fotograaf Torren

Frans Feldberg

hoogleraar Data-Driven Business Innovation

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van ‘the Amsterdam Center for Business Analyitcs’, een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van data science (VU instituut). ACBA werkt samen met een variëteit aan organisaties (profit en non-profit) aan big data, business analytics en artificial intelligence projecten. Frans is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van datagedreven bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen en de publieke sector.
Daniel Banis foto

Daniël Banis

Teamleider MKB strategie bij Ontwikkelingsbedrijf NHN

Daniël Banis is Teamleider MKB strategie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en lid van het Data Science Alkmaar team namens de overheden in NHN. Digitalisering en het gebruik van big data neemt een steeds belangrijkere rol bij zowel overheden en ondernemers. Het biedt ongekende mogelijkheden en geeft talent de kans om innovatieve diensten en producten te ontwikkelen. De doelstellingen van het platform dragen bij aan de bredere doelstelling om de economische kansen van deze regio optimaal te benutten en verder te brengen.

Lieke

Lieke Danenberg

eigenaar van Make IT Stick - GESPREKSLEIDER

Mijn naam is Lieke Danenberg, eigenaar van Make IT Stick een Marketing en PR bureau voor IT bedrijven en in 2019 was ik vaste tafeldame bij Data Science Alkmaar. Na een directiefunctie bij zowel een marketingbureau als een IT bedrijf, ben ik begonnen met een eigen onderneming. Vanwege mijn interesse in data heb ik een jaar lang geleerd, gekeken en gewerkt met data, naast het opzetten van mijn eigen bedrijf. Nog steeds fascineert dit onderwerp mij enorm en ben ik benieuwd naar de initiatieven van Data Science Alkmaar nu en in de toekomst.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X