inspireert. live.

Volle kracht vooruit voor woningbouw in Westfriesland

WOENSDAG 9 JUNI, 15.00 uur

De handen ineen slaan om samen te werken aan een passende woning voor iedere woningzoekende in Westfriesland. In de NHNEXT livestream van 9 juni vieren we dat de provincie Noord-Holland, de 7 Westfriese gemeenten en marktpartijen daar hun handtekening onder zetten. De ondertekening is een vervolg op het Westfriese Woonakkoord dat de provincie en de gemeenten eind vorig jaar sloten en waarin afspraken en acties zijn gekoppeld aan de woonopgaven.

Gespreksleider Manja van der Weit praat met Cees Loggen, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Marjon van der Ven, wethouder Hoorn, en Peter Langenberg over de noodzaak om samen de uitdagingen op de woningmarkt aan te pakken.

Challenge
Kees Hermans, ondernemer en investeerder schuift aan om te vertellen waarom hij zijn pand beschikbaar stelt als proeflocatie voor een challenge gericht op innovatieve woonconcepten voor éénpersoonshuishoudens.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Provincie Noord-Holland

Cees Loggen

Gedeputeerde Wonen Provincie Noord-Holland

Cees Loggen, gedeputeerde Wonen, vertelt over het belang van regionale samenwerking bij de Westfriese woningbouwopgave en de rol die de provincie daarin speelt. Cees Loggen is gedeputeerde van provincie Noord-Holland voor Ruimtelijke ordening (inclusief Wonen), Water, Water als economische drager (WED), Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR).

Marjon-van-der-Ven

Marjon van der Ven

Wethouder gemeente Hoorn

Marjon van der Ven, wethouder Wonen en Stadsontwikkeling vertelt hoe belangrijk het is om sneller en meer woningen te bouwen in Westfriesland. Zodat er zo snel mogelijk voor iedereen een geschikte woning beschikbaar komt. Daarvoor is een goede samenwerking onmisbaar! Marjon is sinds 2018 wethouder in de gemeente Hoorn. Naast Wonen heeft ze ook Financiën, Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Grondzaken in haar portefeuille.

Manja van de Weit

Manja van der weit

Teammanager Omgevingstaken bij Gemeente Koggenland

Manja is in het dagelijks leven Teammanager Omgevingstaken bij de gemeente Koggenland, gemeenteraadslid te Purmerend en Commissaris bij Univé NH. Vandaag leidt ze het gesprek over het Westfriese Woonakkoord.

DSC06730_Peter

Peter Langeberg

Directeur Zeeman Vastgoed

Peter Langeberg is eindverantwoordelijk voor hele reilen en zeilen van ZeemanVastgoed. Peter wordt nog altijd blij van zijn werk, projectontwikkeling. Van niets iets maken, met zijn team en zijn partners. Lange adem is vereist, evenals langetermijnvisie. Zijn vaders motto blijft eeuwig actueel: ‘Denkt aleer gij doende zijt en doende denkt dan nog.’

favicon

Kees Hermans

Ondernemer & investeerder

Ondernemer en investeerder Kees Hermans is eigenaar van de Verlengde Lageweg 19 in Hoorn. Dit pand staat centraal tijdens de Woonchallenge, die wordt georganiseerd in het kader van het Woonakkoord Westfriesland. Kees speelde onder andere een belangrijke rol bij de ontwikkeling van De Blauwe Berg in Hoorn en is eigenaar van de formules Jamin en Multivlaai.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X