inspireert. live.

Zorg voor herstel: het herstel van de zorg

Woensdag 29 september, 14.00 uur

Per 25 september zijn de COVID maatregelen wat versoepeld, er is weer meer mogelijk. Mensen komen weer een stapje dichterbij elkaar, de 1,5 maatregel is in sommige gevallen komen te vervallen. Toch moeten we elkaar ook de ruimte geven. Waar de een de draad weer moeiteloos oppakt heeft de ander hier meer hulp bij nodig. Zoveel mensen, zoveel meningen. Geef elkaar die ruimte om weer opnieuw met elkaar in contact te komen.

Hoe bouw je verder aan sociale cohesie binnen je gemeente? En welke ondersteuning kan een gemeente hierbij bieden aan inwoners en instanties?

In een reeks livestreams op initiatief van gemeenten in het kader Veerkracht en Herstel gaan we in deze NHNEXT-livestream in gesprek met wethouder Marjon van der Ven (Hoorn), zorgbestuurder Jolanda Buwalda (Omring), Marjolijn Dölle (WerkSaam) en Hein Blank (Adviesraad Sociaal Domein Koggenland).

Kunnen zij elkaar vinden aan tafel over wat sociale cohesie voor hen betekent en hoe de lokale overheid initiatieven kan ondersteunen?

Dit is de laatste livestream uit een serie van drie in samenwerking met de Veiligheidsregio. De eerdere streams op woensdag 30 juni en woensdag 8 september zijn terug te kijken onder de kop terugkijken op de hoofdpagina van NHNEXT.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

HOORN-Marjon-van-der-Ven-©-medium-

Marjon van der Ven

Wethouder gemeente Hoorn

Als wethouder op het gebied van volksgezondheid, jeugdzorg, wonen en financiën staat Marjon van der Ven voor een beleid waarbij inwoners gezond en vitaal oud(er) kunnen worden, kunnen meedoen en zelf of met hulp een stap vooruit kunnen zetten. Om dat te bereiken is onze rol als gemeente gericht op samenwerking met een breed scala aan zorgpartners, het versterken van de arbeidsmarkt binnen de zorg en het stimuleren van de eigen kracht in mensen en hun omgeving.
DEF-1-Jolanda-Buwalda-20200293-lowres

Jolanda Buwalda

Voorzitter Raad van Bestuur Omring

Na een studie Orthopedagogiek en Bestuurskunde en haar werk als directeur en bestuurder bij onder meer Bureau Jeugdzorg en bij de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra is Jolanda Buwalda sinds 2014 bestuurder bij Omring. Omring heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in Westfriesland, de kop van Noord-Holland en op Texel. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging, van behandeling tot revalidatie.
Hein-Blank

Hein Blank

Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Koggenland

Als Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein bij Gemeente Koggenland zet Hein Blank zich in voor het behartigen van de belangen van de inwoners. Ook is Hein jarenlang werkzaam geweest in het sociaal-cultureel werk.
Marjolijn Dölle

Marjolijn Dölle

Directeur WerkSaam

Marjolijn Dölle is algemeen directeur van WerkSaam Westfriesland. WerkSaam helpt voor de 7 Westfriese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk.

Thijs-2

Thijs Pennink

Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X