NHNEXT Toerisme Tour: Bestemming (on)bekend – Toerisme in balans

woensdag 2 december 2020, 14:00 uur

Het aantal toeristen in Nederland groeide de afgelopen tien jaar exponentieel en blijft ook de komende jaren exponentieel doorgroeien. Met toerisme wordt inmiddels evenveel verdiend als in de bouw en ruim tweemaal zoveel als in de landbouw. De toegenomen toeristische druk zorgt echter ook steeds vaker voor problemen en overlast. Dat is schadelijk voor de leefomgeving en de samenleving én op den duur ook nadelig voor de sector. Dit jaar hebben we door Corona een enorme druk gezien op de stranden, natuurgebieden en kernen van onze steden.

In onze regio kunnen de toeristen alle kanten op, van het strand tot het bos en van de stad tot de duinen, je vindt het hier allemaal. Hoe kan worden gestuurd op een gebalanceerde groei van het inkomende en binnenlands toerisme in Nederland en in onze mooie regio? Hoe zorgen we ervoor dat de economie, de samenleving én de leefomgeving met elkaar in samenhang blijven?

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Monique-Ooms--

MONIQUE OOMS

GESPREKSLEIDER
Monique Ooms is van alle markten thuis. Ze is van huis uit communicatieadviseur, maar heeft zich van daaruit gespecialiseerd tot gespreksleider, debatleider, dagvoorzitter, interviewer, presentator en tekstschrijver. Ze werkt voor opdrachtgevers uit uiteenlopende sectoren waar zij door haar natuurlijke nieuwsgierigheid kennis vergaarde over een groot aantal onderwerpen.
Ger Welbers

GER WELBERS

DIRECTEUR ALKMAAR MARKETING
Ger Welbers is sinds 1 februari 2020 Directeur van de stichtingen Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland. Alkmaar Marketing is de citymarketing organisatie voor (regio) Alkmaar en VVV Hart van Noord-Holland is de organisatie die bezoekers enthousiasmeert over de bezienswaardigheden, activiteiten, gebieden en evenementen in Noord-Holland Noord. Ger is eerder Commercieel Directeur geweest van o.a. NH Media en AT5.
Mike Bosman

MIKE BOSMAN

DIRECTEUR HOTEL BLOOMING
Mike Bosman bekleedde de afgelopen 25 jaar directeursfuncties in Frankrijk, Engeland, Portugal en de VS, en wel op het grootste cruiseschip ter wereld: ‘Oasis of the Sees’. Terug in Nederland werd hij verantwoordelijk voor Burggolf Golf Resort Purmerend en Center Parcs De Eemhof. Al deze ervaring is samengekomen binnen Blooming bedrijvengroep, waar beleving en duurzaamheid inmiddels de rode draad vormen in alles wat zij doen. Binnen de bedrijvengroep vallen het blooming hotel, Landgoed Het Hof alsook blooming beach, het strandpaviljoen. Alle drie gevestigd in respectievelijk Bergen en Bergen aan Zee.
Ad Jongenelen

AD JONGENELEN

WETHOUDER GEMEENTE LANGEDIJK
Na 14 jaar ervaring in de lokale politiek namens een lokale partij, nu voor Dorpsbelang Langedijk als wethouder actief in de gemeente Langedijk. Als wethouder in de gemeente Langedijk heb ik onder andere recreatie en toerisme in mijn portefeuille. Daarnaast ben ik regionaal (Regio Alkmaar) politiek trekker recreatie en toerisme en vanuit deze rol actief deelnemer in de Destinatie Marketing Organisatie van Holland boven Amsterdam. Het is mijn streven om verbindingen tot stand te brengen, om Noord Holland als meest divers landschap van Nederland onder de aandacht te brengen. Onze historische rol, maar ook de innovatieve kant te belichten om zo meer toerisme, langere verblijfsduur, goede spreiding en uiteindelijk hogere uitgaven te creëren. Toerisme en recreatie als economische motor komt ons allemaal ten goede. Het is hier goed wonen maar ook goed recreëren.
Patricia van Lieshout

PATRICIA VAN LIESHOUT

BOSWACHTER STAATSBOSBEHEER DE SCHOORLSE DUINEN
Patricia van Lieshout is 22 jaar werkzaam bij Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Na al die jaren hebben de Schoorlse Duinen geen geheimen meer voor haar. Samen met haar team en 75 vrijwilligers verzorgt ze vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen activiteiten voor jong en oud in de duinen en is een echte gastvrouw.

Gerelateerde livestreams

Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Toerisme & recreatie  Ondernemen & innoveren

Regiosafari Westfriesland

25 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Regiosafari De Kop

16 nov 2021
Toerisme & recreatie

Regiosafari Alkmaar

10 nov 2021
Ondernemen & innoveren  Toerisme & recreatie

Herstel in de horeca: wanneer Corona weer een biertje is

08 sep 2021
Toerisme & recreatie

Donkerte van de Wadden

19 jun 2021

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.