Ondernemers produceren circulair energie: Een business case die werkt!

maandag 1 februari 2021, 12:00 uur

Het Energy Innovation Park in Alkmaar biedt bedrijven uit de energiebranche de ruimte om te groeien in een omgeving met nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het biedt een ‘state-of-the-art’ infrastructuur dat onderdeel is van de gasrotonde in Noordwest-Europa. Tijdens deze NHNEXT uitzending schuiven verschillende ondernemers aan die gebruik maken van het Energy Innovation Park.

Allereerst schuift Frank Brandsen vanuit New Energy Coalition (NEC) aan om meer te vertellen over SCW Systems, een bedrijf dat zich focust op Superkritisch (Water) Vergassen. Op het Energy Innovation Park staat ’s werelds eerste industriële superkritisch biomassa vergasser. Daarnaast is ook Hans van der Weijden van Sustenso aanwezig. Sustenso zet groen afval met minimale CO2-footprint om in groene grondstoffen zoals groen gas, microbiële biomassa en voedingsstoffen.

Een bedrijf dat hun klanten informeert, begeleidt en faciliteert in duurzaam ondernemen is GP Groot. Ronald Balvers zal meer vertellen over GP Groot samen met klanten de klimaatimpact probeert te verkleinen.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Jeroen van Wetten

JEROEN VAN WETTEN

PROGRAMMAMANAGER STERK TECHNISCH ONDERWIJS NOORD-KENNEMERLAND
Jeroen van Wetten is afgestudeerd ecoloog/bioloog en ongeveer 20 jaar actief geweest in Internationale Natuur- en Milieubescherming en Ontwikkelingssamenwerking. Op dit moment is hij naast Programmamanager Sterk Technisch Onderwijs Noord-Kennemerland ook coördinator ISK-onderwijs bij PCC-Alkmaar.
Frank Brandsen

FRANK BRANDSEN

BUSINESS DEVELOPER BIJ NEW ENERGY COALITION
Frank Brandsen is Business Developer bij New Energy Coalition en is betrokken bij de ontwikkelingen van het groen gas cluster in Alkmaar. SCW speelt hier een vooraanstaande rol in de innovatieve vergassingstechnologie.
hans-van-der-weide

HANS VAN DER WEIDE

CEO SUSTENSO
Xandre 1

ALEXANDRE ZANDBERGEN

OPERATIONS MANAGER BIJ INVESTA
Alexandre Zandbergen is in in 2016 gestart als Operations Manager van InVesta, waar hij verantwoordelijk is voor de inrichting en bouw van de nieuwe locatie van InVesta op de Boekelermeer te Alkmaar. Daarvoor heeft hij 10 jaar gewerkt bij TAQA en was betrokken bij de inkoop en constructie van de pijpleidingen en de gasbehandelingsinstallatie van Gasopslag Bergermeer en (her)ontwikkeling van verschillende bestaande en nieuwe projecten binnen TAQA.
Ronald Balvers

RONALD BALVERS

DIRECTEUR GP GROOT RECYCLING
Ronald Balvers is 11 jaar werkzaam bij GP Groot/Sortiva in verschillende functies. Zijn huidige functie is Directeur van GP Groot Recycling. Sinds 2019 biedt GP Groot met het concept Circulairinbedrijf.nl uit herwonnen grondstoffen geproduceerde producten aan en helpt het andere ondernemingen daarmee een start met circulair ondernemen te maken. GP Groot inzameling en recycling zijn naast GP Groot brandstoffen en oliehandel en GP Groot infra en engineering bedrijfsonderdelen van GP Groot groep.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Energietransitie

Bedrijventerreinen: cruciaal in de energietransitie

14 mrt 2022
Energietransitie

Energietransitie: innoveren en leren gaan hand in hand

06 jul 2021
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Talkshow NV NHN | Willem Schuurman

24 aug 2020

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.