Van technische innovatie naar miljoenenmarkt

dinsdag 16 juni 2020, 14:00 uur

Soms heb je een mooi innovatief idee, maar dan: wat doe je er mee? Jaren geleden lag een patent van TNO (voorheen ECN, in Petten) op de plank te verstoffen. Een technologie om warmtepompen stiller en efficiënter te maken. Veelbelovend, maar op dat moment veel te duur voor de markt. Een paar ondernemers pakten het toch op. En in 2020 heeft Blue Heart een flinke investering gekregen om de volgende stap te maken in een innovatie die een miljoenenmarkt gaat zijn. Want warmtepompen zijn de toekomst. De wereld moet duurzamer, en daar valt ook goed geld mee te verdienen. De afgelopen jaren waren niet eenvoudig, maar nu komt de groei. Over 5 jaar is dit een wereldbedrijf, en nu al mogen we CEO en mede-oprichter Michiel Hartman interviewen. Over zijn avontuur tot nu, de lessen die hij leerde, en de toekomst.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Arthur Tolsma - consultant, schrijver en ondernemer, Utrecht, 12-10-2018

ARTHUR TOLSMA

PROGRAMMADIRECTEUR IDEA (INCUBATOR DUURZAME ENERGIE ALKMAAR)
Sinds 2017 is Arthur programmadirecteur van IDEA. IDEA is een broedplaats voor duurzame innovaties in Noord-Holland. Weinig mensen weten het, maar deze regio is gevuld met bedrijven en projecten op het gebied van duurzame energie. IDEA is de incubator die startups helpt, met steun van lokale overheden, instellingen als ECN en bedrijven als Engie. Hij is parttime betrokken bij IDEA om de incubatiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren; scout & coach van startups; en beheer het programma.Arthur Tolsma, Pieter van der Hoeven, Els van der Werf en Gideon Nijemanting
michiel-2

MICHIEL HARTMAN

MEDE OPRICHTER & CEO BLUE HEART
Michiel Hartman studeerde Civiele Techniek in Delft, en richtte na een carrière als projectmanager in 2005 zijn eerste bedrijf op. Vanaf 2013 werkte hij weer als projectmanager voor diverse organisaties in de duurzame sector, en vanaf 2016 is hij mede oprichter en CEO van Blue Heart.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: ‘Samen de toekomst van drones vormgeven’

27 jul 2023
Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen  Tech & IT

METIP: In gesprek met tech ondernemers

25 jul 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Tech & IT  Regionale ontwikkelingen

Kennissessie datacenters

13 apr 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.