Waterstof: wat moet je weten?

woensdag 3 maart 2021, 14:00 uur

Om klimaatverandering en opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we veranderen. Iets wat hier een grote rol in gaat spelen is waterstof. De komende weken nemen we je mee in een serie livestreams die hier verder op in gaan. Maar wat is waterstof nu precies? En waarom wordt dit de energie van de toekomst genoemd?

Dat gaan we je tijdens deze livestream uitleggen. En niet door zomaar iemand. We hebben honorair hoogleraar Energie & Duurzaamheid, Catrinus Jepma, uitgenodigd om ons meer te vertellen over waterstof. Maar we zijn ook langs The Green Village gegaan, een living lab waar alle betrokkenen rondom duurzame innovaties worden samengebracht zodat de innovatie kan worden ontwikkeld, getest, gedemonstreerd, met opschaling als uiteindelijk doel.

Verwacht een gevarieerde livestream waarbij we hopen je zo helder mogelijk uit te kunnen leggen wat waterstof is en hoe het precies werkt. Kijk je mee op woensdag 3 maart om 14:00 uur?

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf NHN en New Energy Coalition. 

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Waronne Sint

WARONNE SINT

TEAMLEIDER MARKETING & PUBLIC AFFAIRS BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Waronne Sint is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar ze o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Normaal staat ze achter de schermen, maar speciaal voor deze gelegenheid is ze de host van deze livestream.
Catrinus Jepma

PROF. DR. MR. CATRINUS JEPMA

HONORAIR HOOGLERAAR ENERGIE & DUURZAAMHEID BIJ RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN
Catrinus Jepma is naast Honorair Hoogleraar Energie & Duurzaamheid bij Rijksuniversiteit Groningen ook o.a. Wetenschappelijk directeur van EDGaR, EDIAAL en ENSEA. Catrinus Jepma is als wetenschappelijk adviseur verbonden aan de New Energy Coaliton.
Lidewij-van-Trigt-1

LIDEWIJ VAN TRIGT

PROJECTMANAGER ENERGY & MOBILITY BIJ THE GREEN VILLAGE
Lidewij van Trigt is Projectmanager Energy & Mobility bij The Green Village. The Green Village is een regelluw fieldlab voor duurzame innovatie op TU Delft Campus. In dit levensechte ‘openluchtlab’ wordt gewoond, gewerkt en geleerd. Onderzoekers, studenten, start-ups, ondernemers en overheden werken hier aan de innovatie opgaven van vandaag en morgen. Dit doen zij binnen de thema’s Duurzaam bouwen & Toekomstig energiesysteem en Klimaatadaptieve stad.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Energietransitie

Bedrijventerreinen: cruciaal in de energietransitie

14 mrt 2022
Energietransitie

Energietransitie: innoveren en leren gaan hand in hand

06 jul 2021
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Talkshow NV NHN | Willem Schuurman

24 aug 2020

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.